"Natuurbehoud speelt voor mij een belangrijke rol".

DuurzaamInvesteerder aan het woord

Chantal Couwenbergs aan het woord: natuurbehoud speelt voor mij een belangrijke rol

“Toen we in overweging namen om ons geld te gaan investeren was duurzaamheid een belangrijke factor. Ik vond het idee van geld investeren altijd al leuk, en dat het dan ook nog eens duurzaam is, maakt het nog mooier". Chantal Couwenbergs investeert sinds 2020 via DuurzaamInvesteren.nl.

Mevrouw Couwenbergs werkt sinds 2000 in de zorg. In haar vrije tijd wandelt zij graag in de Limburgse heuvels, daar maakt ze natuurfoto’s die ze soms online aanbiedt.  

Natuurbehoud

Ik ben trots op de natuur en heb liefde voor de omgeving zoals deze is. Dat wil ik graag zo houden. Ik geloof dat we verbonden zijn met de natuur, wij zij toch ook biologisch? Ik hecht ook waarde aan circulaire projecten, als we niet snel naar een circulaire economie gaan ben ik bang dat we op een doodlopende weg zijn beland. Daarom investeerde ik ook in de circulaire biomassa energiecentrale van het Organic Nutrition Centre. Ik heb toen de eigenaar opgebeld voordat ik daar ging investeren. Ik wilde persoonlijk verifiëren of het snoeihout dat zij gebruikten niet uit het buitenland afkomstig was maar dat het lokaal gewonnen houtrestafval was. Gezonde bomen mochten hier niet de dupe van worden.  

Voorzichtig beginnen

We zijn voorzichtig begonnen met investeren mijn man en ik. Wij werken allebei in de zorg en bouwden wat spaargeld op. We hadden al eens nagedacht over geld investeren en DuurzaamInvesteren.nl kwam zo maar op ons pad. Een paar jaar geleden zagen we een programma op de televisie dat aanraadde wat je het best met spaargeld kon doen, toentertijd werd investeren in duurzaamheid al gezien als een verstandige investering. Zodoende kwam ik 2 jaar geleden op DuurzaamInvesteren.nl. Ik heb mij gelijk ingeschreven en ontving mails met voorstellen. Ik stapte gelijk in een van de eerste voorstellen die ik kreeg, dat was de Giga Rhino batterij. Al snel volgden allerlei soorten projecten.

Gevoel boven ratio

Ik investeer alleen in projecten die me echt aanspreken, zo heb ik al in verschillende projecten geïnvesteerd: ParkNcharge, het Organic Nutrition Centre, Mistergreen en de Omega-3 algenpillen van Wellness Inovations B.V.. Het rentepercentage is leuk, alleen niet de hoofmotivatie. Zo heb ik ook in een biologisch landbouwproject van Stichting Grondbeheer Biologisch Dynamische Landbouw geïnvesteerd. Het rendement is laag, maar ik vond het zo’n mooi initiatief. Ik zie graag de duurzame motivatie naar voren komen en ik kies daarin écht op gevoel. Daarin spreken alternatieve projecten in de nutrition en wellness industrie mij het meest aan. Het is goed om breed te investeren en niet alleen in zon- en- windprojecten, ons duurzaamheidsprobleem is veel groter dan alleen duurzame energie opwekken.