Investeren of beleggen in biologische landbouw

Investeren

Investeren of beleggen in biologische landbouw

Voor de stikstofproblematiek en duurzame voedselproductie is biologische landbouw essentieel. Het aantal boeren en andere ondernemers die hierop inzetten groeit, net als hun ambities. Via DuurzaamInvesteren.nl krijgen duurzame boeren de financiering rond om de transitie te maken: naar een manier van boeren die goed is voor onze grond, mens én natuur. Tegelijkertijd kiezen DuurzaamInvesteerders zelf in welke duurzame projecten en bedrijven zij investeren en voor hoeveel. Jij ook?  

Ontwikkelingen binnen de biologische landbouw 

Het klimaatakkoord is duidelijk: in 2030 moet 25% van de landbouw biologisch zijn. In Nederland lopen we achter op dit streven: 4,1% van onze landbouw is biologisch. In Oostenrijk is het biologische landbouwareaal op dit moment al 26%. De hoge grondprijs en de relatief lage prijs die producten in Nederland opleveren maakt de overstap naar biologische of biologische dynamische landbouw voor Nederlandse boeren niet bepaald aantrekkelijk. Binnen Europa heeft Nederland de hoogste grondprijs per vierkante meter. Wat op dit moment neerkomt op ongeveer €60.000 per hectare. Gemiddeld is de landbouwgrond prijs in Europa €20.000 per hectare, in Frankrijk is dit zelfs €6.000 per hectare. 

Binnen de biologische landbouw zijn meerdere ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat er een betere balans ontstaat tussen natuur en landbouw. Denk hierbij aan regeneratieve landbouw en kringloop landbouw. 

Om de doelstellingen vanuit Brussel te behalen moet betaalbare landbouwgrond toegankelijker worden en boeren en ondernemers innoveren om zo biologisch mogelijk te ondernemen. 

Hoe werkt investeren in biologische landbouw via DuurzaamInvesteren.nl? 

Bij DuurzaamInvesteren.nl staat de eigen keuze centraal. Ondernemers bepalen zelf de voorwaarden van hun aanbiedingen en DuurzaamInvesteerders kiezen zelf in welke projecten zij investeren en voor hoeveel.  

Investeren op DuurzaamInvesteren.nl gaat in de volgende 5 stappen: 

  • Stap 1: Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij je past. 

  • Stap 2: Maak een profiel aan en kies of je je wil aanmelden voor onze investeringsalerts. Dan ontvang je 48 uur voor een nieuw project live gaat, een mail met nieuwe investeringskansen;

  • Stap 3: Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;

  • Stap 4: Selecteer het gewenste project en schrijf je in. Hierna geldt een betaaltermijn van 4 dagen. Je wettelijke bedenktermijn verschilt van 4 of 14 dagen, afhankelijk of een project onder de ECSPR- of MiFID-vergunning valt. Op de projectdetailpagina's staat beschreven welke bedenktermijn er gehanteerd wordt.

  • Stap 5: Ontvang rente en aflossing. 

    DuurzaamInvesteren.nl heeft twee verschillende vergunningen als beleggingsonderneming: De ECSPR-vergunning geldt voor projecten tot en met €5 miljoen per project. De MiFID-vergunning geldt voor alle projecten met een waarde van meer dan €5 miljoen.

Bekijk biologische landbouwprojecten

Op DuurzaamInvesteren.nl staan diverse aanbiedingen op het gebied van duurzame landbouw. Ook vind je aanbiedingen uit andere duurzame sectoren op ons platform. Benieuwd naar ons investeringsaanbod?