Zo werkt DuurzaamInvesteren

Aan de slag

Investeren via DuurzaamInvesteren.nl

Voor wie meer wil dan alleen financieel rendement.
Op DuurzaamInvesteren.nl investeren particulieren en rechtspersonen in ondernemingen en projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Je vindt deze investeringsmogelijkheden in het projectoverzicht. DuurzaamInvesteerders kiezen zelf in welke aanbieding zij investeren en voor welk bedrag.

Word DuurzaamInvesteerder in enkele stappen

Wil je aan de slag en jouw geld investeren in duurzame bedrijven en projecten? Bereid je goed voor en word ook DuurzaamInvesteerder:

Voorbereiding

Bereid je voor en lees je in. Maak een account aan en vul je profiel in. Zo ben je straks helemaal klaar om te investeren.

Selecteren

48 uur voor een investeringsmogelijkheid opent ontvang je een investeringsalert. Onderzoek het project of bedrijf en bepaal of het bij jouw wensen past.

Investeer en ontvang duurzaam rendement

Bepaal zelf hoeveel je wil investeren. Na succesvolle financiering ontvang je een welkomstbericht en gaan de obligatievoorwaarden van start.

Zo werkt investeren op DuurzaamInvesteren.nl

Investeer in 5 stappen:
Stap 1: Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via ons platform bij je past. 

Stap 2: Maak een profiel aan, volgens de regelgeving heb je een volledig ingevuld profiel nodig om te kunnen investeren. Ieder jaar dien je de investeringscalculator in te vullen en iedere twee jaar een Passendheidstoets te doen;

Stap 3: Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden. Op DuurzaamInvesteren.nl bepaal je zelf in welke duurzame projecten je investeert en voor welk bedrag. Vaak kan dit al vanaf €250;

Stap 4: Selecteer het gewenste project en schrijf je in. Hierna geldt een betaaltermijn van 4 dagen. Je wettelijke bedenktermijn verschilt van 4 of 14 dagen, afhankelijk of een project onder de ECSPR- of MiFID-vergunning valt. Op de projectdetailpagina's staat beschreven welke bedenktermijn er gehanteerd wordt.

Stap 5: Ontvang rente en aflossing. 

Tijdens je inschrijving kun je ook beslissen of je je wil aanmelden voor onze investeringsalerts. Dan ontvang je 48 uur voor een nieuw project live gaat, een mail met nieuwe investeringskansen;

DuurzaamInvesteren.nl heeft twee verschillende vergunningen als beleggingsonderneming: De ECSPR-vergunning geldt voor projecten tot en met €5 miljoen per project. De MiFID-vergunning geldt voor alle projecten met een waarde van meer dan €5 miljoen.

Direct aan de slag als DuurzaamInvesteerder?

Voordelen van investeren via DuurzaamInvesteren.nl

  • Voor iedereen die optimistisch is over een duurzame toekomst en hierin wil investeren

  • Echt duurzaam investeren in aanbiedingen gericht op 1 of meer van de 17 Sustainable Development Goals

  • Gevarieerd aanbod grootste platform voor duurzame projecten, wekelijks gevarieerd aanbod van investeringskansen tegen een gezond rendement (investeringskansen onder voorbehoud) (aanbod)

  • Ervaren al meer dan €366 miljoen gefinancierd sinds 2013

  • Betrokken transparante en betrouwbare dienstverlening

  • Toezicht AFM-vergunning sinds 2013 & ECSPR-vergunning sinds 2023

DuurzaamInvesteerder aan het woord

Investeren in duurzaamheid is een win-win situatie, aan de ene kant draag je bij aan een duurzame toekomst, en aan de andere kant levert het jezelf ook wat op. Als individu kan je een groot verschil maken, en tegelijkertijd haal je een persoonlijk rendement uit je investering.

Ellen Kievit-van den Doel, DuurzaamInvesteerder

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang inspiratie en informatie over duurzaamheid en investeren in je mailbox