Burgerparticipatie

Vind financiering

Burgerparticipatie via DuurzaamInvesteren.nl

De realisatie en versnelling van de energietransitie vraagt samenwerking tussen overheid, energiecoöperaties, bedrijfsleven en burgers. Burgerparticipatie is voor veel projectontwikkelaars van duurzame energieprojecten een criterium voor de bouw, realisatie en exploitatie van Nederlandse duurzame energieprojecten. DuurzaamInvesteren.nl is ook een platform voor burgerparticipatie.

Welke burgerparticipatieprojecten kunnen financiering ophalen?

Op DuurzaamInvesteren.nl kunnen diverse soorten projecten via burgerparticipatie volledige of gedeeltelijke financiering ophalen. Onze systemen zijn erop ingericht om mensen vanuit diverse postcodegebieden te laten investeren en daaraan verschillende bedragen of transactiekosten te koppelen. Kortom: een project op maat, ook voor burgerparticipatie.

Het platform van DuurzaamInvesteren.nl is geschikt voor bijvoorbeeld:

  • Een financieringsbehoefte vanaf €250.000

  • Lokale eigendomsprojecten, of variaties van lokaal eigendom

  • Gehele of gedeeltelijke financiering van project

Burgerparticipatie

Stuur ons een bericht

Projectontwikkelaar en heb je een vraag over burgerparticipatieprojecten? Gebruik dan onderstaand formulier.

voor projectontwikkelaars

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op.

Geslaagde burgerparticipaties

Windpark Krammer

Dit windpark is voor 51% in eigendom van lokale partijen en 49% van projectontwikkelaars en heeft 34 turbines met een totaal vermogen van 102 MW.

Zonneweide Reissen

Een zonnepark met 57.321 panelen in Rijssen-Holten, een jaaropbrengst van 15.600.000 kWh sinds 2019 en bespaart 9.360.000 kg CO2 uitstoot.

Windpark Zeewolde

Het grootste windpark van Nederland en 100% burgerinitiatief. Een samenwerking tussen ruim 200 boeren, bewoners en ondernemers.

Maak je burgerparticipatie mogelijk via DuurzaamInvesteren.nl  

Via DuurzaamInvesteren.nl betrek je op eenvoudige wijze omwonenden in zogeheten burgerparticipatieprojecten.   

  1. We helpen bij het structureren van de obligatievoorwaarden van de aanbieding in het informatiememorandum of prospectus.  

  2. Het project kan ingesteld worden per postcodegebied. Indien gewenst brengen we de aanbieding ook onder de aandacht bij onze database van +18.900 DuurzaamInvesteerders. 

  3. We nemen de administratieve afhandeling uit handen: we verwerken de investeringen, voeren controles uit op investeerders en sturen een reminder voor uitbetalingen. 

Op zoek naar financiering voor een burgerparticipatieproject? Dien je financieringsaanvraag in via onderstaande button om de financieringsmogelijkheden te bespreken.  

Over burgerparticipatie

De overheid streeft naar een evenwichtige eigendomsverdeling van zon- en windenergieprojecten op Nederlandse grond. De doelstelling is dat 50% in 2030 in eigendom is van lokale bewoners en bedrijven. Dit betekent dat omwonenden en ondernemers gedeeltelijk eigenaar zijn van wind- of zonneparken. Burgers krijgen zeggenschap over de (ontwikkeling van) energieprojecten en delen mee in de opbrengst. Zo wordt duurzame energie voor iedereen.

Burgerparticipatie is voor veel projectontwikkelaars een criterium. Het platform van DuurzaamInvesteren.nl biedt ruimte aan aanbieders van burgerparticipatieprojecten.