Voor investeerders

Duurzaam investeren

Klaar voor duurzaam investeren?

Ben je beginnend of al een tijd actief als investeerder? Wil je ook duurzaam investeren? Dan is je eerste stap naar een betere wereld zo gemaakt. Op DuurzaamInvesteren.nl kun je namelijk als particulier investeren in ondernemingen of projecten die écht een bijdrage leveren.

Duurzame investeerders en de financiële markt

Duurzame investeerders krijgen steeds meer invloed en zijn een steeds belangrijkere speler op financiële markten. Een groeiende groep mensen is zich bewust van de impact die hun beleggingsbeslissingen hebben op de wereld om hen heen en maken de keus om duurzaam te investeren. Op DuurzaamInvesteren.nl beleg je niet in anonieme fondsen of complex samengestelde ETF's, maar in concrete projecten en bedrijven met duidelijke afzenders en transparante informatievoorziening.

Schuilt er in jou ook een DuurzaamInvesteerder?

Duurzaam investeren is interessant voor je wanneer

  • je wil bijdragen aan positieve veranderingen

  • je kan inschatten of een project past bij jouw persoonlijke situatie

  • je het interessant vindt om meer te leren over de bedrijven waarin je investeert

  • je een financiële buffer hebt

Wil je meer weten? Bekijk dan onze veel gestelde vragen, of neem contact met ons op.

In deze sectoren kan je investeren:

Via onze lopende projecten heb je direct een handig overzicht van de duurzame aanbiedingen die bijdragen aan 1 of meer van de 17 Sustainable Development Goals. Voorbeelden van sectoren waarin je kan investeren zijn:

Duurzame energie

Windmolens, zonnepanelen en waterkracht zijn bewezen bronnen voor duurzame energie. Er komen steeds meer energie-opwekkers en opslaginnovaties. Voor zowel de ontwikkeling als voor de realisatie zoeken projectontwikkelaars en ondernemers financiering.

Lees meer

Circulaire economie

Een volledig circulaire economie in 2050 betekent dat bedrijven nu moeten investeren in manieren om grondstoffen hoogwaardig te hergebruiken. Het is belangrijk dat productieketens nieuwe, duurzame businessmodellen ontwikkelen.

Lees meer

Plantaardige voeding

In supermarkten neemt het aanbod plantaardige voedselalternatieven toe. Deze branche innoveert, groeit en draagt oplossingen aan voor de reductie van de CO2 footprint en stikstofuitstoot van de bio-industrie. 

Lees meer

Biologische landbouw

De biologische landbouw is essentieel om de transitie te maken naar een manier van boeren die goed is voor onze grond, mens én natuur. Het aantal boeren die hierop inzetten groeit, net als hun ambities.

Lees meer

Natuur

De natuur is belangrijk voor ons voedsel, maar ook de producten waar hout of textiel in is verwerkt. Door de groeiende wereldbevolking zijn in een behoorlijk tempo veel van deze natuurlijke grondstoffen uitgeput.

Lees meer

Duurzame projecten

Steeds meer bedrijven ondernemen duurzaam door duurzame projecten te ontwikkelen of het hele businessmodel te verduurzamen. Hiermee willen we de wereld op lange termijn leefbaar houden.

Lees meer

Zonne-energie

De energietransitie komt in een versnelling doordat ondernemers en projectontwikkelaars bereid zijn hierin te investeren. Hiermee verminderen we uitstoot van broeikasgassen.

Lees meer

Windenergie

Windenergie is een belangrijk bron van schone energie, sterker nog: zonder windenergie kan Nederland de energietransitie niet realiseren.

Lees meer

Zonneparken

Zonne-energie speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Zonneparken wekken hernieuwbare zonne-energie op. Dit kan onder andere op (landbouw)grond of op daken van bedrijfspanden.

Lees meer

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

Investeren in duurzaamheid is een win-win situatie, aan de ene kant draag je bij aan een duurzame toekomst, en aan de andere kant levert het jezelf ook wat op. Als individu kan je een groot verschil maken, en tegelijkertijd haal je een persoonlijk rendement uit je investering.

Ellen Kievit-van den Doel, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

“Ik heb een bepaalde kijk op de wereld en vanuit die principes investeer ik ook. Het rendement op natuurprojecten is misschien minder, maar ik gebruik mijn geld liever om de wereld beter te maken, dat is écht lange termijn rendement.”

Tjerk van de Bos, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

"Toen we in overweging namen om ons geld te gaan investeren was duurzaamheid een belangrijke factor. Ik vond het idee van geld investeren altijd al leuk, en dat het dan ook nog eens duurzaam is, maakt het nog mooier."

Chantal Couwenbergs, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

“Ik heb een bepaalde kijk op de wereld en vanuit die principes investeer ik ook. Het rendement op natuurprojecten is misschien minder, maar ik gebruik mijn geld liever om de wereld beter te maken, dat is écht lange termijn rendement.”

Tjerk van de Bos, DuurzaamInvesteerder

Ook duurzaam investeren?

Als DuurzaamInvesteerder kan je met anderen mooie, duurzame doelen bereiken én zelf winst behalen. 

Maak een account aan