Voor investeerders

Duurzaam investeren

Klaar voor duurzaam investeren?

Jouw eerste stap naar een betere wereld is zo gemaakt. Op DuurzaamInvesteren.nl kun je namelijk als particulier investeren in ondernemingen of projecten die écht een bijdrage leveren.


Op deze pagina vind je relevante informatie en verdieping in duurzame onderwerpen, of je nou beginnend of al een ervaren DuurzaamInvesteerder bent.

Duurzame investeerders en de financiële markt

Investeerders met een focus op duurzaamheid krijgen steeds meer invloed en zijn een steeds belangrijkere speler op financiële markten. Een groeiende groep mensen is zich bewust van de impact die hun beleggingsbeslissingen hebben op de wereld om hen heen en maken de keus om duurzaam te investeren. Op DuurzaamInvesteren.nl beleg je niet in anonieme fondsen of complex samengestelde ETF's, maar in concrete projecten en bedrijven met duidelijke afzenders en geven we transparante informatievoorziening.

Binnenkort wordt bij ieder project ook duidelijk weergeven hoe deze scoort op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor hanteren we de SDG- doelen (Sustainable Development Goals). Meer info over SDG's vind je hier.

Schuilt er in jou ook een DuurzaamInvesteerder?

DuurzaamInvesteren.nl is interessant voor je als:

  • je wil bijdragen aan positieve veranderingen

  • je duurzame impact wil maken met je investering(en)

  • je kan inschatten of een project past bij jouw persoonlijke situatie

  • je een financiële buffer hebt

Wil je meer weten? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

In deze duurzame sectoren kan je investeren

Via onze openstaande projecten heb je direct een handig overzicht van de duurzame aanbiedingen die bijdragen aan 1 of meer van de 17 Sustainable Development Goals. Voorbeelden van sectoren waarin je kan investeren zijn:

Schone energie

Windmolens, zonnepanelen en waterkracht zijn bewezen bronnen voor schone energie. Er komen steeds meer energie-opwekkers en opslaginnovaties. Voor zowel de ontwikkeling als voor de realisatie zoeken projectontwikkelaars en ondernemers financiering.

Lees meer

Circulaire economie

Een volledig circulaire economie in 2050 betekent dat bedrijven nu moeten investeren in manieren om grondstoffen hoogwaardig te hergebruiken. Het is belangrijk dat productieketens nieuwe, duurzame businessmodellen ontwikkelen.

Lees meer

Food

Denk aan plantaardige voedselalternatieven, biologische landbouw en schoon drinkwater. Deze branches innoveren, en dragen oplossingen aan voor de reductie van de CO2 footprint en bijvoorbeeld stikstofuitstoot van de bio-industrie. 

Lees meer

Natuur

De natuur is belangrijk voor ons voedsel, maar ook de producten waar hout of textiel in is verwerkt. Door de groeiende wereldbevolking zijn in een behoorlijk tempo veel van deze natuurlijke grondstoffen uitgeput.

Lees meer

Duurzame projecten

Steeds meer bedrijven ondernemen duurzaam door duurzame projecten te ontwikkelen of het hele businessmodel te verduurzamen. Hiermee willen we de wereld op lange termijn leefbaar houden.

Lees meer

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

Investeren in duurzaamheid is een win-win situatie, aan de ene kant draag je bij aan een duurzame toekomst, en aan de andere kant levert het jezelf ook wat op. Als individu kan je een groot verschil maken, en tegelijkertijd haal je een persoonlijk rendement uit je investering.

Ellen Kievit-van den Doel, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

“Ik heb een bepaalde kijk op de wereld en vanuit die principes investeer ik ook. Het rendement op natuurprojecten is misschien minder, maar ik gebruik mijn geld liever om de wereld beter te maken, dat is écht lange termijn rendement.”

Tjerk van de Bos, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

"Toen we in overweging namen om ons geld te gaan investeren was duurzaamheid een belangrijke factor. Ik vond het idee van geld investeren altijd al leuk, en dat het dan ook nog eens duurzaam is, maakt het nog mooier."

Chantal Couwenbergs, DuurzaamInvesteerder

DuurzaamInvesteerders aan het woord:

“Ik heb een bepaalde kijk op de wereld en vanuit die principes investeer ik ook. Het rendement op natuurprojecten is misschien minder, maar ik gebruik mijn geld liever om de wereld beter te maken, dat is écht lange termijn rendement.”

Tjerk van de Bos, DuurzaamInvesteerder

Ook duurzaam investeren?

Als DuurzaamInvesteerder kan je met anderen mooie, duurzame doelen bereiken én zelf winst behalen. 

Maak een account aan