Investeren of beleggen in duurzame projecten

Investeren

Investeren of beleggen in duurzame projecten

Om de wereld op lange termijn leefbaar te houden verduurzamen we ons gedrag en de manier waarop we ondernemen. Steeds meer bedrijven ondernemen duurzaam door duurzame projecten te ontwikkelen of het hele businessmodel te verduurzamen. Voor verduurzaming is vaak financiering nodig en met deze financieringsvraag kunnen ondernemers terecht op DuurzaamInvesteren.nl. DuurzaamInvesteerders kunnen via ons platform zelf kiezen in welke duurzame projecten en bedrijven zij willen beleggen en voor hoeveel.  

Investeren in duurzame projecten: rendement en risico's

We transformeren de manier waarop we onze energie opwekken, ons afvalbeheer en ons grondstoffengebruik. Voor het duurzaam opwekken van energie gebruiken we onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon en water. Om de afvalproductie te verminderen ondernemen bedrijven steeds meer circulair. Hierbij produceren en consumeren we zonder afval te genereren of door afval te hergebruiken. Ook krijgen biologische landbouw en plantaardige voeding een steeds grotere rol en kiezen meer bedrijven ervoor om op natuurvriendelijke wijze te ondernemen. Nieuwe businessmodellen en innovaties hebben (groei-)financiering nodig, financiering die niet altijd gegeven wordt door een bank. Op DuurzaamInvesteren.nl vinden duurzame ondernemingen vaak wel de financiering die zij zoeken, dankzij particuliere investeerders. 

zonnepark duurzaam

Investeren in duurzame projecten via duurzaaminvesteren.nl 

DuurzaamInvesteerders kiezen namelijk zelf in welke projecten zij investeren en voor welk bedrag. Heb je interesse in beleggen in duurzame projecten? In 5 simpele stappen kun je ook duurzaam investeren:  

  • Stap 1: Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij je past. 

  • Stap 2: Maak een profiel aan en kies of je je wil aanmelden voor onze investeringsalerts. Dan ontvang je 48 uur voor een nieuw project live gaat, een mail met nieuwe investeringskansen;

  • Stap 3: Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;

  • Stap 4: Selecteer het gewenste project en schrijf je in. Hierna geldt een betaaltermijn van 4 dagen. Je wettelijke bedenktermijn verschilt van 4 of 14 dagen, afhankelijk of een project onder de ECSPR- of MiFID-vergunning valt. Op de projectdetailpagina's staat beschreven welke bedenktermijn er gehanteerd wordt.

  • Stap 5: Ontvang rente en aflossing. 

    DuurzaamInvesteren.nl heeft twee verschillende vergunningen als beleggingsonderneming: De ECSPR-vergunning geldt voor projecten tot en met €5 miljoen per project. De MiFID-vergunning geldt voor alle projecten met een waarde van meer dan €5 miljoen.

Bekijk duurzame projecten 

Nu weet je hoe investeren op DuurzaamInvesteren.nl werkt. Via onderstaande button kom je op onze projectenpagina. Hierop vind je een overzicht van alle openstaande aanbiedingen waarin je kunt investeren.