Investeren in duurzaamheid, een win-win situatie; DuurzaamInvesteerder aan het woord

Terug naar overzicht

“Investeren in duurzaamheid is een win-win situatie, aan de ene kant draag je bij aan een duurzame toekomst, en aan de andere kant levert het jezelf ook wat op”. Ellen Kievit-van den Doel investeert sinds 2018 via DuurzaamInvesteren.nl. “Als individu kan je een groot verschil maken, en tegelijkertijd haal je een persoonlijk rendement uit je investering”. 

Mevrouw Kievit-van den Doel werkt als fysiotherapeut en in haar vrije tijd speelt natuurfotografie een belangrijke rol in haar leven. Wij vroegen naar haar visie omtrent investeren in duurzaamheid.  

Impact van participeren 

Het lijkt vaak dat je als individu niet zoveel kan bijdragen, tegelijkertijd wil ik wél die duurzame, groene, eerlijke toekomst. Ondernemers hebben een grotere impact. Door te investeren in duurzame, innovatieve projecten kan ik toch het verschil maken. Hierbij let ik vooral op de concepten van projecten die duurzame ondernemers aanbieden. Ik vind zonneparken op daken van gebouwen een grotere duurzame impact maken dan zonneparken op het land. Ook zijn windmolenparken en laadpalen voor elektrische auto’s relevant voor mijn portfolio vanwege het duurzame en innovatieve karakter.   

De stap tot investeren 

Toen ik in 2018 als buurtbewoner benaderd werd door Windpark Krammer B.V. om te investeren in een aankomend project, realiseerde ik mij dat investeringen ook op een andere manier betekenis konden hebben. Ik heb het project goed onderzocht, het gaat immers om een bedrag waar je voor een bepaalde tijd niet bij kan. Voor mij is het heel belangrijk om een goed beeld te krijgen van het project, de aanbieder en het rendement.  

Maatschappelijk rendement 

Onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid zie ik tegenwoordig steeds vaker op het nieuws en in de kranten. Duurzame ondernemers bieden vaak een mooi innovatief concept om een groene toekomst te stimuleren. Ik baseer mijn beslissing om wel of niet te investeren op de combinatie van de impact van het project, de betrouwbaarheid van de aanbieder én persoonlijk rendement. Op deze manier levert het niet alleen iets op voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving. 

Bent u ook geïnteresseerd in maatschappelijk rendement? Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende projecten via deze link

Blijf op de hoogte van duurzaam nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam investeren? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.