Investeren in Duurzaamheid: een Win-Win Situatie

Investeren in Duurzaamheid: een Win-Win Situatie

Impact van participeren

Het lijkt vaak dat je als individu niet zoveel kan bijdragen, tegelijkertijd wil ik wél die duurzame, groene, eerlijke toekomst. Ondernemers hebben een grotere impact. Door te investeren in duurzame, innovatieve projecten kan ik toch het verschil maken. Hierbij let ik vooral op de concepten van projecten die duurzame ondernemers aanbieden. Ik vind zonneparken op daken van gebouwen een grotere duurzame impact maken dan zonneparken op het land. Ook zijn windmolenparken en laadpalen voor elektrische auto’s relevant voor mijn portfolio vanwege het duurzame en innovatieve karakter. 

De stap tot investeren

Toen ik in 2018 als buurtbewoner benaderd werd door Windpark Krammer B.V. om te investeren in een aankomend project, realiseerde ik mij dat investeringen ook op een andere manier betekenis konden hebben. Ik heb het project goed onderzocht, het gaat immers om een bedrag waar je voor een bepaalde tijd niet bij kan. Voor mij is het heel belangrijk om een goed beeld te krijgen van het project, de aanbieder en het rendement.  

Maatschappelijk rendement

Onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid zie ik tegenwoordig steeds vaker op het nieuws en in de kranten. Duurzame ondernemers bieden vaak een mooi innovatief concept om een groene toekomst te stimuleren. Ik baseer mijn beslissing om wel of niet te investeren op de combinatie van de impact van het project, de betrouwbaarheid van de aanbieder én persoonlijk rendement. Op deze manier levert het niet alleen iets op voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving. 

Ook investeren en profiteren?

Maak een profiel aan en blijf op de hoogte van lopende en nieuwe investeringskansen.