Investeren of beleggen in zonneparken

Investeren

Investeren of beleggen in zonneparken

De energietransitie is in volle gang. Zonne-energie speelt hierin een belangrijke rol. Zonneparken wekken hernieuwbare zonne-energie op. Dit kunnen zowel zonneparken zijn op (landbouw)grond als zonneparken op bijvoorbeeld daken van bedrijfspanden. DuurzaamInvesteerders kunnen regelmatig investeren in zonneparken. Lees je goed in over de risico's van investeren voor je investeert in zonneparken.  

Investeren in zonneparken: rendement en risico's  

Door obligatieleningen uit te geven kunnen ontwikkelaars van zonneparken financiering ophalen via DuurzaamInvesteren.nl. De bedrijven die de obligaties voor (zonnepark)projecten aanbieden noemen wij uitgevende instellingen. Zij bieden rentevergoeding aan op deze obligaties voor een bepaald looptijd. Iedere uitgevende instelling bepaalt zelf de voorwaarden van haar obligatielening, zoals de rente en looptijd. Over het algemeen geldt hoe groter de risico’s hoe hoger de rentevergoeding is. Bij DuurzaamInvesteren.nl staat de eigen keuze centraal. Als je gaat investeren lees dan de aangeboden informatie goed door en maak een bewuste afweging over het project en of het bij je past.  

De uitgevende instelling maakt hiervoor een informatiememorandum op waarin je alles over het project en de obligatielening vindt. Ook staan de risico’s die bij het investeren horen hierin opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan het risico van wanbetaling van een grote afnemer van de zonne-energie. Een andere risico verhogende factor is de senioriteit van de obligatielening, bijvoorbeeld als een obligatielening is achtergesteld ten opzichte van financieringen die door een bank zijn verstrekt. Kort gezegd betekent dit dat de andere financier voorrang heeft bij terugbetaling. Een risico verlagende factor bij zonneparken is als de SDE+ subsidie van toepassing is. Als de opbrengst door minder zonuren lager uitvalt wordt er vanuit deze subsidie bijgesprongen. Dit zorgt voor meer zekerheid in de inkomsten en dus het dragen van de rente- en aflossingslasten.  

Hoe kan ik investeren in zonneparken?

Heb je interesse in investeren in zonneparken? In 5 stappen ben je ook DuurzaamInvesteerder:    

  • Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij je past;  

  • Maak een profiel aan, wij sturen je 48 uur van tevoren investeringsalerts van nieuwe investeringskansen;  

  • Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;   

  • Selecteer aanbiedingen en schrijf je in. Hierna geldt een bedenk- en betaaltermijn van max. 14 dagen;  

  • Ontvang rente en aflossing. 

Je bent klaar om te investeren! Blijf op de hoogte van toekomstige investeringskansen door een profiel aan te maken op ons platform. Je ontvangt dan 48 uur van tevoren investeringsalerts van nieuwe investeringskansen.