Investeren in plantaardige voeding

Investeren

Investeren in plantaardige voeding

De transitie naar meer plantaardige alternatieven in ons voedingspatroon is essentieel voor de stikstofproblematiek en duurzame voedselproductie. De consumptie van plantaardige voeding groeit, in supermarkten neemt het aanbod toe. Hierdoor is deze branche volop in ontwikkeling. Dit brengt investeringskansen met zich mee. Via DuurzaamInvesteren.nl investeer je in bedrijven met een positieve invloed op klimaat, mens en dier. Je kiest zelf in welke projecten je investeert en voor welk bedrag. 

Waarom investeren in de transitie naar plantaardige voeding? 

Dagelijks gebruiken veel consumenten dierlijke producten en materialen. Naast vlees, vis en gevogelte verwerkt het bedrijfsleven dierlijke materialen en grondstoffen in allerlei producten. Kaas en gelatine worden van dierlijke producten gemaakt en cosmetica bevatten dierlijke materialen of wordt op dieren getest. Dit komt het dierenwelzijn niet ten goede. Daarnaast heeft de huidige vleesconsumptie en productie een negatief effect op de CO2 uitstoot terwijl plantaardige alternatieven een positieve invloed hebben op het klimaat en dierenwelzijn.  

De plantaardige voedingsmark groeit, in Nederland consumeren we meer plantaardige voeding dan het Europese gemiddelde. Uit onderzoek van Proveg blijkt dat de consumptie van plantaardige voeding de afgelopen 2 jaar met 49 procent steeg in de 11 grootste Europese landen. Het aantal veganisten is relatief gezien weinig toegenomen. Een opvallende ontwikkeling. Vooral niet-veganisten en vegetariërs kiezen voor meer plantaardige alternatieven in hun voedingspatroon. De plantaardige voedingsmarkt ontwikkelt nog volop. Deze ontwikkelingen vragen om investeringen en daar vloeit vaak een financieringsbehoefte uit voort.  

plantaardige voeding vegan vegetarisch

Bekijk plantaardige voeding projecten  

Via DuurzaamInvesteren.nl haalden verschillende plantaardige voedingsproducenten financiering op. Bij iedere aanbieding vind je uitgebreide informatie over de voorwaarden van het aanbod, bedrijfsresultaten, ambities en financiële positie, deze staan opgenomen in het informatiememorandum. Voor je investeert, maak je een afweging van:  

  • Of je het eens bent met de gestelde voorwaarden en daaraan kunt voldoen;  

  • Je het te investeren bedrag kunt missen gedurende de looptijd;

  • De rente en andere factoren, zoals de risico’s en senioriteit van de lening passen bij jouw situatie.  

Ben je klaar om te investeren in plantaardige voeding? Via onderstaande button zie je een actueel overzicht van openstaande projecten.