Investeren of beleggen in natuur

Investeren

Investeren of beleggen in natuur

Ongeveer 1/3 van alle bedrijven is afhankelijk van wat de natuur ons levert. 

De natuur is een belangrijke leverancier van heel veel grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan al ons voedsel, maar ook aan alle producten waar hout of textiel in is verwerkt. Door de groeiende wereldbevolking zijn in een behoorlijk tempo veel van deze natuurlijke grondstoffen uitgeput. Naast dat veel producten daardoor schaars worden is het ook een bedreiging voor onze economie. Een businessmodel dat leunt op producten die op de lange termijn niet meer beschikbaar zijn heeft geen toekomst. Investeren in natuur is dus niet alleen goed voor onze aarde maar ook een slimme lange termijn belegging. 

Investeren in natuur: rendement en risico’s 

Vrijwel alle projecten op DuurzaamInvesteren.nl hebben in meer of mindere mate een relatie met onze natuur. Ook wind- en zonne-energie projecten zijn afhankelijk van wat de natuur ons levert. Namelijk wind en zon. Andere voorbeelden zijn circulaire, biologische landbouw en biomassa projecten. Bedrijven die natuurvriendelijk ondernemen en financiering nodig hebben kunnen dit via ons platform ophalen bij investeerders. Op de projectdetailpagina van ieder project vind je alle essentiële informatie met betrekking tot de investering, zowel inhoudelijke informatie als financiële prognoses en risico's. DuurzaamInvesteren.nl heeft als doel een zo duidelijk en transparant beeld van de investering te schetsen. Voor je investeert is het belangrijk dat je een kritische afweging maakt van:  

  • Of je het eens bent met de gestelde voorwaarden en daaraan kunt voldoen; 

  • Je het te investeren bedrag kunt missen gedurende de looptijd;

  • De rente en andere factoren, zoals de risico’s en senioriteit van de lening passen bij jouw situatie. 

natuur investeren rendement

Investeren in natuur via duurzaamInvesteren.nl 

Bij DuurzaamInvesteren.nl staat de eigen keuze centraal. Ondernemers bepalen zelf de voorwaarden van hun aanbieding en DuurzaamInvesteerders kiezen zelf in welke projecten zij investeren en voor hoeveel.

Investeren op DuurzaamInvesteren.nl gaat in de volgende stappen:  

  • Stap 1: Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij je past. 

  • Stap 2: Maak een profiel aan en kies of je je wil aanmelden voor onze investeringsalerts. Dan ontvang je 48 uur voor een nieuw project live gaat, een mail met nieuwe investeringskansen;

  • Stap 3: Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;

  • Stap 4: Selecteer het gewenste project en schrijf je in. Hierna geldt een betaaltermijn van 4 dagen. Je wettelijke bedenktermijn verschilt van 4 of 14 dagen, afhankelijk of een project onder de ECSPR- of MiFID-vergunning valt. Op de projectdetailpagina's staat beschreven welke bedenktermijn er gehanteerd wordt.

  • Stap 5: Ontvang rente en aflossing. 

    DuurzaamInvesteren.nl heeft twee verschillende vergunningen als beleggingsonderneming: De ECSPR-vergunning geldt voor projecten tot en met €5 miljoen per project. De MiFID-vergunning geldt voor alle projecten met een waarde van meer dan €5 miljoen.

Je bent klaar om te investeren! Maak een profiel aan op DuurzaamInvesteren.nl en vink aan dat je de investeringsalerts wilt ontvangen, wij houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe investeringskansen.