Duurzaam Groeien: Case study WIINC

Case study

Duurzaam Groeien: Case Study WIINC

WIINC haalde in 3 weken € 1.197.000,- aan groeifinanciering op via DuurzaamInvesteren.nl. Wat gebeurt er met dit bedrag, wat kan WIINC nu doen en hoe gaat het met de groeiambities van deze producent van plantaardige health en beauty producten?

De case van WIINC

Bedrag: € 1.197.000,-

Rente: 5,0%

Looptijd: 5 jaar

Aantal investeerders: 278

Doorlooptijd: 21 dagen

Doelstelling: groeifinanciering

WIINC in het kort

Guido Evers en Martin de Vries richtten in 2013 WIINC op met als missie geen onnodige visvangst meer in 2035 ten behoeve van omega-3 productie. WIINC ontwikkelt plantaardige alternatieven uit algen en richt zich op mensen met een gezonde en bewuste levensstijl. WIINC is op dit moment actief met twee merken: Testa Omega-3 wat vooral online verkocht wordt en Daily Supplements dat verkrijgbaar is via het retail kanaal.

Het probleem van overbevissing

In 50 jaar tijd verdubbelde de consumptie van vis. Jaarlijks vangen we inmiddels 90 miljard kilo vis. Voor veel soorten geldt overbevissing: we vangen meer dan de natuurlijke aanwas en de vissoort krimpt in aantal met verstoring van het ecosysteem tot gevolg. Overbevissing geldt voor ongeveer één derde van de onderzochte vissoorten. Tel daarbij de maximale bevissing van 60 procent van de vissoorten bij op en zie hoe het ecosysteem onder druk staat. Van de totale visvangst gebruiken we maar liefst 25 procent voor de productie van omega-3. En dat is onnodig. Vissen bevatten omega-3, omdat ze algen eten. WIINC haalt de omega-3 rechtstreeks uit de bron en levert zo een gezonde toevoeging op ons dieet, zonder dierenleed.

De groeiambities van WIINC

Via retailers, de eigen webshop en via Amazon verkoopt WIINC in Nederland, België en landen als de UK, USA en Duitsland. Om groei te realiseren wilde WIINC:

  • Herfinanciering huidige financieringen € 400.000,-:

  • Grotere voorraad aanleggen om snel te kunnen leveren aan groter aantal retailers € 500.000,-;

  • Investeren in marketing onder andere voor het onboarding-proces van nieuwe retailers € 300.000,-.

WIINC liet zich in dit financieringstraject begeleiden door John-Dithmar Menge en Joop van Dijck van Credion. Credion is bemiddelaar en begeleider op het gebied van zakelijk financieren. John-Dithmar Menge en Joop van Dijck: “Via DuurzaamInvesteren.nl kregen wij de mogelijkheid om de voorwaarden en tarieven van de financiering goed te laten aansluiten op de wensen en behoefte van WIINC.”

Resultaat via DuurzaamInvesteren.nl

Het concept van DuurzaamInvesteren.nl sprak ondernemers Guido Evers en Martin de Vries erg aan: “DuurzaamInvesteren.nl past met waar ze voor staan uitstekend bij waar WIINC voor staat. Dit was voor ons een belangrijk argument om voor DuurzaamInvesteren.nl te kiezen als financieringspartner. Daarnaast geloven we dat DuurzaamInvesteerders die in WIINC willen investeren voor ons als ambassadeur kunnen gaan optreden, omdat ze enthousiast zijn over onze producten en geloven in onze missie.” Voor de DuurzaamInvesteerders was WIINC een nieuw type aanbieding, niet eerder heeft een producent van duurzame voedingssupplementen financiering opgehaald via ons platform. 1 november ging het aanbod van WIINC live op DuurzaamInvesteren.nl. De gewenste € 1.197.000,- is binnen drie weken gerealiseerd door 278 DuurzaamInvesteerders. Daarmee is de gewenste financiering opgehaald bij de investeerders van DuurzaamInvesteren.nl en kan WIINC aan de slag met het realiseren van de groeiambities.

Ook financiering ophalen?

Dien jouw financieringsaanvraag in om de financieringsmogelijkheden te bespreken.