De Energietransitie: Case study PARKnCHARGE

Case study

De Energietransitie: Case Study PARKnCHARGE

In 2021 haalt PARKnCHARGE € 1.550.000,- aan financiering op via DuurzaamInvesteren.nl. Wat is er ondertussen gerealiseerd met dit bedrag, wat levert het op en hoe ziet de toekomst van elektrisch rijden en laden eruit?

De case van PARKnCHARGE

Bedrag: € 800.000,- en € 750.000,-

Rente: 5,0% en 4,5%

Looptijd: 8 jaar

Aantal investeerders: 148 en 172

Doorlooptijd: 3,5 uur en 6 dagen

Doelstelling: aankoop, exploitatie en realisatie van een portefeuille bestaande uit 328 laadpleinen.

Over PARKnCHARGE

“Waar ik vroeger op verjaardagen moest verdedigen waarom elektrisch rijden de toekomst zou zijn, moet ik nu uitleggen hoe je een elektrische laadpaal aanvraagt,” vertelt Gerwin Hop, oprichter en eigenaar van PARKnCHARGE. “Momenteel behoren wij met ruim 5000 laadpunten tot de top 5 publieke laadpaalexploitanten van Nederland. Wij merken na jaren dat elektrisch rijden nu ook omarmd wordt. Wij geven gehoor aan deze vraag en halen financiering op via DuurzaamInvesteren.nl om dit te realiseren.”

Belang van Elektrische Laadpalen

Fossiele auto’s dragen bij aan klimaatschade. Elektrische auto’s een stuk minder, al helemaal met duurzaam opgewekte energie. Het terugbrengen van de CO2- uitstoot omwille van het klimaat zal de opwarming van de aarde remmen en dus genoeg reden om van elektrisch rijden de norm te maken.

Uit onderzoek van de Vereniging Elektrische Rijders (“VER”) blijkt een stijgende interesse naar elektrische auto’s onder niet-elektrische rijders. Ook streeft de Nederlandse overheid naar de realisatie van 2.000.000 elektrische voertuigen op de weg in 2030. Om de groeiende vraag naar elektrisch rijden te faciliteren, is een significante uitbreiding nodig van de laadinfrastructuur.

Realiseren van de energietransitie via DuurzaamInvesteren.nl.

Het bedrag dat PARKnCHARGE via DuurzaamInvesteren.nl ophaalde is verbonden aan de aankoop, exploitatie en realisatie van een portefeuille bestaande uit 328 laadpleinen. Deze laadpleinen dragen door hun duurzaam opgewekte energie bij aan een duurzamer mobiliteitssysteem. De opgeladen elektrische auto’s veroorzaken geen lokale CO2-uitstoot en verbeteren daardoor de leefbaarheid van steden.

De ambities van PARKnCHARGE zijn groot. De eerste stappen richting het buitenland zijn gezet en het doel is om minimaal ieder jaar te verdubbelen. Gerwin Hop vertelt dat DuurzaamInvesteren.nl daar een belangrijke rol in speelt. “DuurzaamInvesteren.nl verschaft voor ons de zekerheid om ambities te financieren.”

Benieuwd wat DuurzaamInvesteren.nl voor jouw duurzame ambities kan betekenen? 

Ook financiering ophalen?

Dien jouw financieringsaanvraag in om de financieringsmogelijkheden te bespreken.