YARD-ENERGY neemt meerderheidsbelang in investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl

Nieuws

YARD-ENERGY neemt meerderheidsbelang in investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl

Amersfoort, 24 maart 2021 - YARD ENERGY, een duurzame investeerder en verstrekker van groeikapitaal aan bedrijven en projecten die de energietransitie willen versnellen, heeft haar belang in DuurzaamInvesteren.nl uitgebreid naar 80 procent. Met de overname van Nederlands' grootste investeringsplatform voor duurzame projecten en ondernemingen wil YARD ENERGY een impuls geven aan de energietransitie.

Publicatiedatum: 24 April, 2021

YARD ENERGY breidt met de transactie haar belang uit naar 80 procent. De resterende 20 procent blijft in handen van strategische aandeelhouder Greenchoice, die sinds 2019 aandeelhouder is. Als onderdeel van de overname stelt YARD ENERGY ook kapitaal ter beschikking voor de versnelde groei van het bedrijf.

“YARD ENERGY heeft als minderheidsaandeelhouder bewezen dat zij met haar ervaring en netwerk in de duurzame energiesector een hele belangrijke partner voor ons is. Dat geldt zeker nu we onze groeistrategie gaan versnellen,” zegt Enrique Aparicio Torres, die aanblijft als CEO van DuurzaamInvesteren.nl. “We gaan de functionaliteit van het platform uitbreiden en gaan flink investeren in onze organisatie. Hiermee verwachten we versneld nieuwe producten uit te kunnen rollen om onze klanten beter te kunnen bedienen.”

Groei van DuurzaamInvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl werd in 2014 opgericht met als doel duurzame projecten en investeerders aan elkaar te koppelen. Inmiddels is via het platform ruim 125 miljoen euro opgehaald voor 120 duurzame projecten. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft als beleggingsonderneming een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB.

“DuurzaamInvesteren.nl heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen, en de potentie is enorm,” stelt Lex Roukens, CEO van YARD ENERGY. “De interesse van particulieren om bij te dragen aan verduurzaming is groter dan ooit. Er komen steeds meer duurzame initiatieven en particuliere beleggers spelen een belangrijke rol bij de financiering daarvan. Met onze investering in DuurzaamInvesteren.nl willen we de verbinding tussen projecten en beleggers een stevige impuls geven zodat duurzame projecten sneller van de grond kunnen komen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per kwartaal nieuwsupdates over investeren via DuurzaamInvesteren.nl