DuurzaamInvesteren.nl kiest voor samenwerking AFS Group in uitbreiding naar Europa

PERSBERICHT

DuurzaamInvesteren.nl kiest voor samenwerking AFS Group in uitbreiding naar Europa

AMSTERDAM - DuurzaamInvesteren.nl heeft een overeenkomst ondertekend met AFS Execution Services B.V., onderdeel van AFS Group (AFS). Mede door de samenwerking met AFS voldoet DuurzaamInvesteren.nl aan de regelgeving van de European Crowdfunding Service Provider Regulation (ECSPR), waarvoor zij de vergunning eerder deze maand ontving. Dit stelt het grootste duurzame investeringsplatform van Nederland in staat om haar activiteiten uit de breiden binnen de Europese Unie, wat bijdraagt aan haar missie om de duurzaamheidstransitie te versnellen.

Publicatiedatum: 29 November, 2023

CEO DuurzaamInvesteren.nl, Dennis Kromhout van der Meer:AFS Group is dé partij voor ons die onze ambitie versterkt in het betreden van de Europese markt. Met ruim 170 jaar ervaring en ondernemerschap hebben zij een uniek kwalitatief netwerk ontwikkeld met diepgaande marktkennis in financiële- en milieubewuste oplossingen. Door onze krachten te bundelen met AFS bieden wij de professionaliteit die we bij DuurzaamInvesteren.nl nastreven; betrouwbare betalingssystemen, bescherming van onze klanten en gelden en effecten die worden veiliggesteld. Daarnaast wordt het in de toekomst ook mogelijk obligaties te verhandelen, wat betekent dat DuurzaamInvesteerders voortijdig hun obligaties kunnen verkopen of juist na sluiting van een propositie alsnog kunnen investeren. Dit maakt investeren in combinatie met het duurzame aspect, extra aantrekkelijk.”

ECSPR als startpunt voor samenwerking
De ECSPR heeft tot doel een op Europees hoog geharmoniseerd niveau van bescherming en informatievoorziening voor beleggers te waarborgen. Een van de vereisten van deze vergunning is werken met een Payment Service Provider en de gelden en/of effecten van geldvragers of investeerders veilig te scheiden van het vermogen van investeringsplatforms. Om aan deze vernieuwde Europese vereisten te voldoen, kiest DuurzaamInvesteren.nl voor samenwerking met AFS voor effectenbewaring en de afhandeling van de bijbehorende betaaldiensten, waarbij ABN Amro Clearing Bank N.V. (AACB) het betalingsverkeer verzorgt.

Grootste duurzame investeringsplatform
Hans van der Pouw, CFO van DuurzaamInvesteren.nl:
“Duurzaam denken én daar naar handelen is essentieel om te werken aan de toekomst van morgen. In Nederland zijn we het grootste investeringsplatform voor particuliere beleggers met de volledige focus op duurzaamheid. Maar actief zijn in Nederland is niet voldoende. Door de samenwerking met AFS maken we het ook voor ondernemingen buiten Nederland gemakkelijker om toegang tot financiering te krijgen om daarmee hun innovatieve projecten te kunnen realiseren. Daarnaast verwachten we een grotere groep investeerders aan te trekken door het verhandelbaar maken van effecten. Een win-win, waardoor het voor ons duidelijk was dat AFS de geschikte partij is om Europa mee te betreden.”

Meerwaarde in financiële- en milieubewuste oplossingen
Hein Siemerink, CEO AFS Group: “DuurzaamInvesteren.nl is het eerste investeringsplatform met wie AFS Group een Europees samenwerkingsverband aangaat. Met 10 jaar ervaring hebben zij zich bewezen als een erkende en betrouwbare partij in het verstrekken van obligaties in Nederland en het versnellen van de duurzame transitie. Het financieringsplatform is een mooie toevoeging op onze financiële- en milieubewuste oplossingen. We dragen graag bij aan de missie van DuurzaamInvesteren.nl binnen Europa.”

Voor informatie of interviewverzoeken:
DuurzaamInvesteren.nl
Ilana Tetenburg
Ilana@duurzaaminvesteren.nl
+31 88 4321 543
__________________________________

Over AFS Group B.V.
AFS Group is een internationale dienstverlener actief in de financiële en hernieuwbare energie sectoren. Voor bedrijven, overheden en investeerders over de hele wereld genereert AFS ideeën, biedt het transactie adviesdiensten en elektronische maar ook op maat gemaakte intermediaire oplossingen.  AFS ondersteunt haar klanten in beleggings-, compliance-, risico- en duurzaamheidsdoelstellingen, biedt een financiële infrastructuur en faciliteert toegang tot alle relevante markten.