Groeifinanciering voor Duurzaam Papierloos Wc-papier: The Good Roll

Case study

Groeifinanciering voor Duurzaam Papierloos Wc-papier: The Good Roll

Voor de bouw van de biomassa energie centrale (BEC) haalde Organic Nutrition Centre B.V. als eerste volledige circulaire organisatie projectfinanciering op via DuurzaamInvesteren.nl. Wat betekent het om volledig circulair te zijn?

De case van The Good Roll

Bedrag: € 750.000,-

Rente: 6,5%

Looptijd: 3,5 jaar

Aantal investeerders: 165

Doorlooptijd: 1 dag

Doelstelling: groeifinanciering

The Good Roll in het kort

4 jaar geleden is The Good Roll ontstaan, op initiatief van Sander de Klerk en zijn compagnon Melle Schellekens. “Heel plat gezegd wilden we een houdbaar product op de markt zetten. We kwamen uit op duurzaam wc-papier, totaal niet sexy” aldus Sander. De eerste rollen werden gemaakt van gerecycled papier, langzamerhand stapt het bedrijf over op een alternatief gemaakt van bamboe uit een eigen fabriek in Ghana. En met een afzet van 40 miljoen rollen bewijst duurzaam toiletpapier weldegelijk sexy te zijn.

Eerste circulaire fairtrade Toiletketen

The Good Roll werkt samen met Ghanese bamboeboeren en produceert papierloos wc-papier. Bamboe ontleent zich uitstekend als grondstof. Het groeit snel, neemt veel CO2 op en produceert 35 procent meer zuurstof dan andere bomen. Het wc-papier wordt geproduceerd in eigen fabriek. “Deze fabriek is ook duurzaam: het draait op zonne-energie, biogas van de bamboe en we reduceren het waterverbruik.” Naast duurzaam papierloos toiletpapier zet The Good Roll zich in voor andere ESG doelen. Zo biedt The Good Roll een sociale werkplaats in Nederland voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maken zij gebruik van duurzaam transport. “Met 50 procent van onze nettowinst bouwen we ook sanitaire voorzieningen in Ghana, dit doen we vanuit onze eigen stichting.” De ontlasting uit eigen sanitaire voorzieningen wordt opvangen en omgezet in mest voor de bamboeboeren. “We zijn hard op weg om de eerste circulaire fairtrade toiletketen te worden.”

Resultaat via DuurzaamInvesteren.nl en toekomstperspectief

Via Arthur van reclamebureau Heldergroen kwam The Good Roll collega Lars bij DuurzaamInvesteren.nl. “Daarvoor kende we jullie eigenlijk niet maar voor duurzame ondernemers in de scale-up fase die zich richten op B2C producten biedt DuurzaamInvesteren.nl een platform.” The Good Roll was het eerste project op het platform dat zich ook richt op sociale impact. Dit viel in de smaak bij DuurzaamInvesteerders. “Het project sloot binnen een uur succesvol, supergaaf, DuurzaamInvesteren.nl beschikt over een betrouwbare enthousiaste crowd. Met het gefinancierde bedrag hebben we een verdubbeling van onze omzet gerealiseerd.” The Good Roll heeft ambitieuze plannen, de komende 5 jaar wil het bedrijf 15 fabrieken in Ghana bouwen voor de productie van bamboe wc-papier. Dit is mogelijk vanwege de politieke stabiliteit in het land én omdat de eerste fabriek al in gebruik is genomen. “En we hopen heel Ghana te voorzien van sanitair.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per kwartaal nieuwsupdates over investeren via DuurzaamInvesteren.nl