Elektrisch Rijden nu Toegankelijk Dankzij Lease Service van MisterGreen

Case study

Elektrisch Rijden nu Toegankelijk Dankzij Lease Service van MisterGreen

De huidige CO2-emissie van ons land is onacceptabel. Wij willen bijdragen aan een schonere wereld. One EV at a time”. Om de groei van het elektrisch wagenpark te financieren is DuurzaamInvesteren.nl een vaste partner van MisterGreen geworden: met een door de AFM goedgekeurd prospectus kan MisterGreen tot een bedrag van € 25.000.000,- aan financiering ophalen in 2022.

De case van MisterGreen

Bedrag: € 20.260.000,-

Aantal uitgiftes: 30

Rente: 4,5%-7,0%

Looptijd: 4 jaar

Doelstelling: financiering en exploitatie van het elektrisch wagenpark van MisterGreen Lease II B.V.

MisterGreen in het kort

#ENDFOSSILFUEL, dé motivatie om in 2008 MisterGreen in het leven te roepen. Volgens oprichters Mark Schreurs en Florian Minderop is de CO2-emissie in ons land onacceptabel. “Wij willen bijdragen aan een schonere wereld” aldus Florian. De oplossing? De transitie naar elektrische voertuigen (“EV’s”) versnellen. Sindsdien groeide MisterGreen uit tot een full operational lease platform voor zowel zakelijke- als particuliere lease. Maar de organisatie heeft nog grotere ambities, “wij willen de grootste vloot zelfrijdende elektrische auto’s van Europa bouwen en we zijn hard op weg”. Momenteel is MisterGreen actief in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en zijn er plannen om uit te breiden naar Frankrijk.

Zelfrijdende auto's

Dat MisterGreen een voorliefde heeft voor Tesla's is geen geheim. MisterGreen bezoekt elke nieuwe Tesla-fabriek en test elke nieuwe ontwikkeling in de markt uit. Met de komst van de Tesla Model 3 in 2019 zag MisterGreen een kans in de markt voor EV’s: de eerste betaalbare Tesla voor het grote publiek. Ook de in 2021 uitgebrachte Model Y doet het goed op het lease platform. “Een Tesla is niet zomaar een auto, maar een robot op wielen. Vrijwel alle hardware om zelf te kunnen rijden is reeds ingebouwd in Tesla’s die sinds 2018 uit de fabriek komen. Tesla bracht als één van de eersten autonoom rijdende auto’s op de markt.” MisterGreen wil 15.000 zelfrijdende auto's op de weg hebben in 2025. “Wij geloven dat Tesla’s Full Self-Driving software de toekomst is.

Resultaten via DuurzaamInvesteren.nl

Het huidige elektrisch wagenpark van MisterGreen bestaat uit 4,000 auto's. Het wagenpark wordt voornamelijk gefinancierd met senior financiering van meerdere financiers, aangevuld met eigen vermogen en sinds 2017 trekt MisterGreen achtergestelde financiering aan via DuurzaamInvesteren.nl. “DuurzaamInvesteren.nl was een geschikte partner vanwege haar focus op duurzame projecten.” Inmiddels heeft MisterGreen 30 obligatie uitgiftes gedaan, voor een totaal gefinancierd bedrag van € 20.260.000,-. “Wij zien een duidelijke overlap tussen onze klanten en DuurzaamInvesteerders. Het uitgeven van obligaties is een mooie manier om onze missie en visie uit te dragen, onze community te vergroten en de particuliere belegger mee te laten profiteren van onze groei. Mede dankzij DuurzaamInvesteren.nl hebben we ons wagenpark uitgebreid.” En deze groei zet verder door dankzij het door de AFM goedgekeurde prospectus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per kwartaal nieuwsupdates over investeren via DuurzaamInvesteren.nl