"Ik vind het positief dat natuurbehoud en groene doelstellingen wat hoger op de beleidstafel liggen".

DuurzaamInvesteerder aan het woord

"Ik vind het positief dat natuurbehoud en groene doelstellingen wat hoger op de beleidstafel liggen".

DuurzaamInvesteerder van het eerste uur en dus een echte pionier te noemen: André uit Hoogeveen (51) investeert al duurzaam via ons platform sinds 2014 en is nog steeds enthousiast en een actieve investeerder. Al vindt hij zichzelf wat minder fanatiek dan voorheen: “Ik maak me niet meer zo druk”.   

Liefde voor de natuur

“Vanuit een idealistisch beeld ben ik begonnen met duurzaam investeren”, vertelt Andre. “Ik heb een grote liefde voor de natuur en spendeer mijn vrije tijd veel tijd buiten. Vogels spotten, planten, insecten en libellen. Ik vind dus ook dat we daar allemaal verantwoordelijk voor zijn. Toen de spaarrente bij de banken omlaagging, was investeren voor mij dus een logische stap om mijn geld tot op een zekere hoogte zeker te stellen, maar ook niet te veel risico te lopen”.

Inmiddels ziet André de toekomst groen in "Ik vind het positief dat natuurbehoud en groene doelstellingen wat hoger op de beleidstafel liggen, dus ik maak me nu zelf niet meer zo heel druk.

Wist je trouwens dat er laatst een zeer bijzondere vogel is gespot op het Suikerunieterrein in Groningen? De Bladkoning uit Siberië. Toch bijzonder dat ‘ie de tuinen hier wel interessant vindt. En hard geluid dat ze maken!”.

8,5 jaar aan tevredenheid

Het eerste project waar André in investeerde via ons platform was Windpark Buren, vanwege het relatief kleine risico voor deze sector en het hogere rendement. Later heeft hij ook wel wat meer risico’s genomen door te investeren in kleinere en wat onbekendere projecten. “Vanaf het begin dat ik bij jullie investeer, ben ik tevreden. Ik word altijd helder door jullie geholpen en de opbrengst is duidelijk. Ik heb zelfs mijn familie en vrienden aangeraden om ook te gaan investeren, maar daar is tot op heden nog niet zo veel interesse voor. Die vinden het allemaal nog een beetje spannend. Op mijn tweelingbroer na, die investeert nu ook wel eens”.

Toch best wel bewust

Naar mate het gesprek met André vordert, blijkt dat hij toch wel bewuster bezig is dan hij zelf in eerste instantie denkt. Zo heeft hij meerdere zonnepanelen aan huis en het plan is er om er nog meer te installeren.

“Nog niet zo lang geleden heb ik nog een rondje door de buurt gemaakt om bij buurtbewoners te peilen wat zij er nou van vinden dat de krabbenscheer is weggesnoeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat de zeer zeldzame – en beschermde! - Groene Glazenmaker is verdwenen. Die libelle is afhankelijk van de drijvende plant. Deze biotoop had het mooie beestje kunnen redden. Er werd door de gemeente gezegd dat zij zich aan het beleid hebben gehouden en dat de krabbenscheer misschien door klagende bewoners weggehaald zou kunnen zijn. Daar wilde ik wel meer van weten ja.

Weet je waar ik soms wel eens tegenaanloop nu ik erover nadenk? Dat een investeringskans bij jullie alweer vol zit, omdat ik op dat moment niet de goede rekening bij de hand heb of me vergeet in te schrijven. Zonde.”

Ook investeren en profiteren?

Maak een profiel aan en blijf op de hoogte van lopende en nieuwe investeringskansen.