Informatie over de nieuwe website van DuurzaamInvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl heeft een nieuwe website. Vanaf nu hebben we een nieuwe huisstijl en met de nieuwe site willen we je beter informeren en de processen om te investeren stroomlijnen. Heb je vragen over de nieuwe site? Op deze pagina lees je meer informatie.

Waarom een nieuwe website?

Op de nieuwe site vind je meer informatie over de projecten, over de duurzaamheid van de projecten en is het aanmaken van een account en het investeren vernieuwd.

Wat is er nieuw?

Informatie over projecten

Je ziet in een oogopslag waar je in kan investeren, daarnaast voegen we meer informatie toe over de aanbieder, zijn de contactgegevens duidelijker vindbaar en leggen we het duurzame aspect van het project duidelijk uit. De documenten vind je duidelijk onderaan de pagina, we vragen je nog steeds om het informatiememorandum door te nemen voor je investeert.

Account aanmaken

Dit proces is versimpeld. Je maakt nu met je naam en e-mailadres een account aan. Daarna kan je ervoor kiezen je profiel compleet te maken, als je gaat investeren moet deze volledig ingevuld zijn.

Profiel invullen

  1. We verifiëren wie je bent via iDIN, de online identificatiemethode via jouw eigen bank. Je verleent ons hiermee geen toegang tot je betaalgegevens, maar vult automatisch je contactgegevens in. Je moet vanuit wet- en regelgeving je opleiding en beroep invullen, dit hoeft nu maar een keer in de twee jaar.

  2. Je vult vooraf je betaalgegevens in door jouw IBAN in te voeren. Gebruik hiervoor de rekening waarmee je de betalingen wilt voldoen.

  3. De Passendheidstoets is vernieuwd en vragen we voortaan ook maar een keer in de twee jaar

Met een compleet profiel kan je direct investeren in duurzame projecten op de website.

Rechtspersonen

Naast particulieren (natuurlijk persoon) kunnen ook rechtspersonen investeren bij DuurzaamInvesteren.nl. Hierbij vragen we de vanuit wet- en regelgeving verplichte informatie op. We vragen hierbij ook om een IBAN, dit is de rekening van waaraf de betalingen worden gedaan.

Investeren

Het proces van investeren is met de informatie uit het profiel eenvoudiger en sneller. Je kan kiezen om direct te betalen via iDEAL met het rekeningnummer dat in je profiel staat, of je kiest voor een bankoverschrijving. Let daarbij op dat je het juiste kenmerk overneemt, zo komt de betaling direct bij het juiste project terecht.

Huisstijl

De nieuwe huisstijl sluit aan bij onze ambitie van een toegankelijk platform te zijn zodat meer mensen als particulier kunnen investeren. We hebben zin om meer mensen te bereiken en te laten zien dat duurzaam investeren kan en wat je daarmee bereikt.

Wat blijft hetzelfde?

Bestaande gebruikersaccounts

Bestaande accounts blijven beschikbaar. Gebruikers van het platform ontvangen een mail met het verzoek een nieuw wachtwoord aan te maken en het nieuwe profiel compleet te maken. Heb je de mail gemist? Gebruik dan de wachtwoord vergeten functie, of neem contact op met onze klantenservice via support@duurzaaminvesteren.nl.

Clientportaal

Heb je een lopende investering en staat deze informatie in ons clientportaal? Dan verandert er voorlopig niks. Het clientportaal blijft beschikbaar.

Aanbod op de site

We blijven duurzame projecten op onze site plaatsen zodat jij kan investeren in de toekomst.

Benieuwd naar de openstaande projecten?