Duurzame investeerders halen 200 miljoen op via DuurzaamInvesteren.nl

Terug naar overzicht

Meer investeringen in diverse duurzame initiatieven in 2022 Amsterdam.

11 april 2022 - Investeerders hebben via investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl gezamenlijk ruim 200 miljoen euro opgehaald voor meer dan 160 projecten. Het gaat om zowel duurzame projectfinancieringen als bedrijfsfinancieringen. Het platform ziet dat het soort duurzame projecten waarin wordt geïnvesteerd steeds meer divers wordt. Waar de focus eerder lag op projecten in de zonne- en windenergiesector, ziet DuurzaamInvesteren.nl dat projecten in duurzaam vervoer, energieopslag, batterijen en duurzame innovaties op het gebied van voedsel aan terrein winnen.

Nieuwe sectoren Verbreding in het aantal investeringsprojecten zorgt ervoor dat de mogelijkheden om te verduurzamen steeds groter worden, ziet het platform. Projecten als Hello Rider (duurzaam vervoer), PARKnCHARGE (laadpalen) en duurzame bedrijven als The Good Roll (duurzaam toiletpapier) hebben onlangs financiering opgehaald via DuurzaamInvesteren.nl. “DuurzaamInvesteerders hebben 200 miljoen geïnvesteerd in duurzame bedrijven en projecten. Dit betekent niet alleen een kans voor de ondernemers die gebruik maken van ons platform, maar vooral een enorme positieve maatschappelijke impact. En daar zijn we als team heel trots op,” aldus Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren.nl. "We zien dat er steeds meer verduurzaming mogelijk wordt dankzij onze duurzame investeerders."

DuurzaamInvesteren.nl is begonnen met projecten in de wind- en zonne-energiesector en richt zich nu ook op laadpalen (PARKnCHARGE), batterijen (EST Floattech), energieopslag (Giga Storage), duurzaam vervoer (MisterGreen en Hello Rider), duurzame innovaties op het gebied van voedsel (WIINC) en duurzame bedrijven (The Good Roll).

DuurzaamInvesteren.nl stond in 2021 bovendien met acht duurzame projecten in de top 10 van de Crowdfunding Top100. Het project ‘Kieszon voor de Toekomst’, dat 15 miljoen heeft opgehaald, stond in deze lijst op de eerste plaats, ‘Windpark Krammer’ (11,85 miljoen) op 2 en ‘Stichting Biologisch Dynamische Landbouw’ op 3 ( met 4,3 miljoen en op nr 10 met 2.8 miljoen). 'Wocozon’ (3,4 miljoen) (zonnepanelen op daken), ‘Organic Nutrition Centre’ (3,17 miljoen) ‘Giga Storage’ (3 miljoen) en ‘Windpark ten Tol’ (3 miljoen) maakten het lijstje af.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Registreer dan op ons platform.

REGISTREREN

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.