Investeren of beleggen in zonne-energie

Investeren

Investeren of beleggen in zonne-energie

Ondernemers maken steeds meer werk van zonne-energie. Hierdoor komt de energietransitie in versnelling. Ondernemers en projectontwikkelaars van zonne-energie systemen kunnen voor financiering terecht op DuurzaamInvesteren.nl. Als DuurzaamInvesteerder kies je zelf in welke duurzame projecten en bedrijven je investeert en voor hoeveel. Draag bij aan de versnelling van de energietransitie en bekijk onze openstaande projecten.  

De transitie naar Zonne-energie  

95% minder uitstoot van broeikasgassen in 2050: de belangrijkste doelstelling in het klimaatakkoord. De overstap naar schone- en onuitputtelijke bronnen van energie opwekken zijn cruciaal voor het reduceren van broeikasgassen. Subsidies en nieuwe wet- en regelgeving maken het aantrekkelijk en noodzakelijk voor het bedrijfsleven om over te stappen op duurzame energieopwekking. Naast windmolens en waterkracht speelt zonne-energie een belangrijke rol in deze energietransitie. 

Nederlandse zonnepanelen wekken momenteel 10,7 gigawattpiek (GWp) op. De verwachting is dat dit in 2030 50 GWp is en in 2050 zelfs 200 GWp. Volgens cijfers van het CBS zijn de investeringen in zonne-energie de afgelopen jaren al fors toegenomen. In 2008 is er 0,1 miljard euro geïnvesteerd in zonne-energie projecten. In 2018 was dit 1,8 miljard euro. De markt zal steeds meer ontwikkelen, en de overheid zal minder subsidiëren, dit houdt in dat er meer financieringsbehoefte ontstaat bij ondernemers.  

Investeren en beleggen in zonne-energie via DuurzaamInvesteren.nl  

DuurzaamInvesteren.nl biedt een oplossing voor de groeiende financieringsbehoefte van ontwikkelaars van zonne-energieprojecten. Via DuurzaamInvesteerders is al 108 miljoen euro opgehaald voor zonne-energieprojecten. In 5 stappen kun je ook investeren in zonne-energie: 

  • Stap 1: Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij je past. 

  • Stap 2: Maak een profiel aan en kies of je je wil aanmelden voor onze investeringsalerts. Dan ontvang je 48 uur voor een nieuw project live gaat, een mail met nieuwe investeringskansen;

  • Stap 3: Kies in wat voor soort projecten je wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;

  • Stap 4: Selecteer het gewenste project en schrijf je in. Hierna geldt een betaaltermijn van 4 dagen. Je wettelijke bedenktermijn verschilt van 4 of 14 dagen, afhankelijk of een project onder de ECSPR- of MiFID-vergunning valt. Op de projectdetailpagina's staat beschreven welke bedenktermijn er gehanteerd wordt.

  • Stap 5: Ontvang rente en aflossing.

    DuurzaamInvesteren.nl heeft twee verschillende vergunningen als beleggingsonderneming: De ECSPR-vergunning geldt voor projecten tot en met €5 miljoen per project. De MiFID-vergunning geldt voor alle projecten met een waarde van meer dan €5 miljoen.

Meer weten? Lees hier verder over investeren via DuurzaamInvesteren.nl.

Bekijk zonne-energieprojecten  

Op DuurzaamInvesteren.nl staan meerdere projecten op het gebied van zonne-energie. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in zonnestroomsystemen, zonneparken of in groene aggregaten opgewekt met zonne-energie. Wil je ook bijdragen aan de groene energietransitie? Op onze projectpagina vind je het volledige projectoverzicht.