Veelgestelde vragen over de Passendheidstoets

Een keer in de twee jaar moeten DuurzaamInvesteerders een Passendheidstoets afleggen. Hieronder een overzicht van wat de Passendheidstoets is, waarom we die uitvragen en andere veelgestelde vragen:

Waarom moet ik een Passendheidstoets doen?

DuurzaamInvesteren.nl is een platform voor niet-professionele beleggers die zelf kiezen waarin zij investeren en voor welk bedrag. DuurzaamInvesteren.nl heeft een vergunning als beleggingsonderneming en valt daarmee onder de MIFID II richtlijn. Daarom moeten wij jou een Passendheidstoets afnemen voordat je investeert. De toets geeft jou als investeerder inzicht in de passendheid van onze dienstverlening voor jouw situatie en de rol van DuurzaamInvesteren.nl, de aanbieder en jou als investeerder. Het doel is om inzicht te geven in de verantwoordelijkheden en bewust te worden van de risico’s die investeren met zich meebrengen. De toets is niet uniek voor DuurzaamInvesteren.nl en wordt afhankelijk van vergunningen ook afgenomen bij andere financiële aanbieders van beleggingsproducten.

Wat valideert de toets?

De Passendheidstoets geeft inzicht en begrip in:

  1. De rol en verantwoordelijkheden van DuurzaamInvesteren.nl 

  2. De rol en verantwoordelijkheden van aanbieders op ons platform

  3. De risico’s die samenhangen met investeren 

  4. De eigen kennis van zelf beleggen

  5. De eigen mogelijkheden, of de grenzen daarvan

Hoe werkt de Passendheidstoets? 

Voor je investeert op DuurzaamInvesteren.nl vul je de Passendheidstoets eenmalig in. De toets bestaat uit 8 stellingen (te beantwoorden met 'Juist' of 'Onjuist') en 4 open vragen. Het is niet mogelijk de Passendheidstoets onvolledig in te dienen of tussentijds op te slaan. Je krijgt direct het resultaat te zien. Na de toets kan je investeren. Investeerders moeten de toets een keer in de twee jaar doen.

Wat als ik de toets fout maak?

Heb je één of meerdere vragen onjuist beantwoord? Zorg er dan voor dat je de toelichting goed doorneemt zodat je goed geïnformeerd kunt investeren. 

Overige vragen over de toets?

Heb je nog vragen over de Passendheidstoets, bekijk de veelgestelde vragen op onze website. Of neem contact op met het support team.

Vandaag nog investeren?

Maak een profiel aan en blijf op de hoogte van nieuwe investeringskansen.