Prettig kennismaken

Martijn Rijk

Head of Business Development

Een duurzame stap zet je niet voor jezelf, maar voor een groter doel.

Wat vind je het leukste aan je baan? 

Het leukste aan de job vind ik het werken met mensen. Het ene moment ben je in gesprek met een enthousiaste ondernemer, het andere moment werk je samen met collega’s. De afwisseling maakt het de leukste baan. 

Wat betekent duurzaamheid voor jou?  

Voor mij betekent duurzaamheid dat je stilstaat bij je keuzes van vandaag en wat het effect is van die keuze voor morgen, overmorgen en jaren later. Je bent zelf aan zet om de stap te zetten. En hoe klein ook, zelf kun je het verschil maken.   

Wat zijn je hobby's?  

Dat zijn er meerdere: koken, reizen en hardlopen. 

Ik sta het liefst samen met mijn vrouw en kids in de keuken om een diner te bereiden voor vrienden en familie, waarbij ik graag voor mij onbekende gerechten bereid. Ook probeer ik brood te bakken, daar moet ik nog wel wat studie in stoppen want niet alles lukt zoals ik het wil. 

Reizen en vooral het lokale leven ervaren in andere landen verruimt mijn blik en inspireert om buiten mijn eigen ideeën alledaagse zaken vanuit ander perspectief te zien. Het is heerlijk om in een andere omgeving te zijn en te proeven van de cultuur en lokale kookkunsten. 

Hardlopen compenseert (slechts gedeeltelijk) mijn kookkunsten. Het is heerlijk om mijn schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Weg uit de snelheid van het leven en werk. Ik kan genieten van de omgeving tijdens het lopen en het helpt om mijn gedachten te ordenen en ideeën meer vorm te geven.