Prettig kennismaken

Ilana Tetenburg

Growth Marketeer

"There is no planet B."

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

In mijn ogen is duurzaamheid dagelijks bewuste keuzes maken voor een
mooiere wereld, de natuur ontlasten.

In het dagelijks leven probeer ik mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld geen dierlijke producten te consumeren, (single-use) plastic - zoveel mogelijk -
te vermijden, stekkers uit het stopcontact halen, minder te vliegen waar mogelijk en meer van dat soort vrij simpele veranderingen. Ook binnen mijn carrière probeer ik bij te dragen aan de noodzakelijke veranderingen voor een groenere planeet en samen te werken met bedrijven met sterke groene ambities. Mijn keuze om te gaan werken bij DuurzaamInvesteren.nl was dus snel gemaakt.

Ik hoop met mijn doen en laten de mensen in mijn omgeving te inspireren en dat zij op hun beurt weer hetzelfde doen. Zodat die bubbel van bewustzijn steeds groter groeit tot een moment dat iedereen ook maar een béétje z'n best doet. Al is het maar een keertje extra op de fiets stappen in plaats van de auto te pakken, of wat meer vega(n) te eten. Want óók heel veel kleine veranderingen maken een groot verschil. Het hoeft allemaal niet perfect.

Als je één ding mocht toevoegen aan kantoor - maakt niet uit wat - wat zou dat dan zijn?

Een kantoorhond! Of kat! Dat lijkt me zo gezellig. Als ik thuis werk, komen mijn twee eigen katten ook altijd bij me liggen of af en toe een aai halen. Werkt best goed tijdens stressmomenten. En om dat dan ook een beetje duurzaam te maken, zou een asielkat- of hond wel het ultieme doel zijn voor op kantoor. Win-win toch?

Wanneer deed je voor het laatst iets buiten je comfortzone?

Ik probeer eigenlijk vrij regelmatig iets buiten mijn comfortzone te doen, omdat ik het gevaarlijk vind om te veel in je comfortzone te blijven. Dat werkt in mijn ogen averechts op je creativiteit, motivatie, energie en je bekwaamheid om open te blijven staan voor andermans perspectieven en meningen.

Tijdens de coronapandemie heb ik de hele winter buiten gezwommen - iedere dag - en dat zit nog steeds met regelmaat in mijn wekelijkse routine. Het heeft me veel geleerd over de kracht van je mindset, angsten en hoe je je gedachten kunt beheersen. Bijvoorbeeld door "het is maar koud water" te denken en niet je paniekreactie de overhand te laten nemen.

In 2021 heb ik leren kitesurfen en onlangs mezelf leren snowboarden. Dit soort dingen brengen je steeds weer op nieuwe mooie plekken, waar je likeminded mensen leert kennen.