Nieuwe website DuurzaamInvesteren.nl

We bestaan bijna 10 jaar, hoog tijd om te investeren in onze eigen toekomst. Met een nieuwe website met volledig geïntegreerd administratiesysteem zijn wij klaar voor meer duurzame projecten en investeringen op ons platform. Vijf vragen aan IT-expert Evert Kroll over de nieuwe IT omgeving: 

Publicatiedatum: 3 May, 2023

Wat is er veranderd? 

We hebben een nieuwe huisstijl en de informatievoorziening is aangescherpt. Uit onderzoek onder DuurzaamInvesteerders bleek dat zij meer informatie willen over de aanbieder en wat er nou duurzaam is aan projecten op onze site. Samen met onze partner Concept7 hebben we de navigatie en informatie voorziening stevig aangepakt in een nieuwe styling. Met deze website als resultaat. 

Op de nieuwe site is het aanmaken van een account laagdrempeliger, maar vragen we wel voor je gaat investeren om meer informatie door de aangescherpte regelgeving van de afgelopen jaren. En voor bestaande gebruikers: je hoeft nog maar één keer de Passendheidstoets te doen, deze heeft nu een geldigheidsduur van 24 maanden.  

Ook achter de schermen is er veel vernieuwd, IT-expert Teele Horstra en ik hebben een nieuw datamodel ontwikkeld waar zowel de website als ons moderne low-code applicatie platform gebruik van maken voor de integratie, verbetering en digitalisering van de backoffice processen. Dit betekent dat het proces na het investeren eenvoudiger en vooral digitaler verloopt, inclusief ondersteuning voor alle zaken die bij een sterk gereguleerd platform als DuurzaamInvesteren.nl komen kijken.

Wat was de grootste uitdaging? 

Tijdens het in kaart brengen van de bestaande processen, het optimaliseren en het ontwikkelen moesten we ook nadenken over de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe technische mogelijkheden zoals iDIN verificatie. Daardoor kon o.a. ook de bovengenoemde Passendheidstoets op de schop. Een mooie verbetering voor gebruikers.

Wat was de leukste meevaller? 

We hebben op het laatst besloten een week later live te gaan, voor meer rust en extra zekerheid. Toen besloten we toch nog een aantal aanscherpingen door te voeren in het financiële proces.

Wat blijft hetzelfde? 

We blijven duurzame projecten op onze website tonen voor particulieren om in te investeren. En ondernemers kunnen rekenen op de dienstverlening die zij van ons gewend zijn. 
Lees hier meer over de ontwikkelingen op de nieuwe site.

Is het nu klaar? 

Nee. De website is fris, nieuw, maar nog niet af. We blijven verbeteren. En we lanceren ook nieuwe functionaliteiten. Tipje van de sluier: we gaan het duurzame aspect van een project op de site nog beter uitleggen. Er ligt nu een solide nieuwe fundering waarop we DuurzaamInvesteren.nl in de komende tien jaar verder op uit kunnen bouwen.

Duurzaam investeren in de nieuwe stijl?