Next-Level Vertical Farm Amsterdam

Growy

In de Next-Level Vertical Farm in Amsterdam bouwt Growy Nederland B.V. een vertical-farm waar sla, kruiden en bladgroenten worden geproduceerd. De farm is volledig geautomatiseerd: van zaaien tot oogsten en verpakken.

Growy is de eerste boer die vertical farming economisch haalbaar weet te maken.

Next-Level Vertical Farm Amsterdam

Stap voor stap heeft Growy de afgelopen vier jaar systematisch technologie (hard- en software) ontwikkeld, waardoor de Next-Level Vertical Farm die nu in Amsterdam West staat, een doorbraak markeert:

  • Investeringskosten – In de farm is €10 miljoen geïnvesteerd. De teeltoppervlakte is 7.500 m2. Dat betekent zo’n €1.400 euro per m2. De standaard in de industrie is minimaal zo’n €3.500 euro per m2. Dat is de helft van de norm en daarmee ook de helft van de financieringslasten die gepaard gaan met de bouw van de farm. In Amsterdam zijn hierop reeds twee kredietverstrekkers ingestapt: ING Bank en AKEF (Amsterdam Klimaat en Energiefonds).

  • Energiekosten – Het verwachte energieverbruik van de Amsterdam farm is 5.000 MWh. Dit komt neer op een geschat verbruik van 14 kWh per kilogram geproduceerd product. Om dit in perspectief te plaatsen: de industriestandaard voor vertical farming ligt tussen de 35-40kWh per kilogram geproduceerd product. Daarmee ligt het energieverbruik van Growy’s technologie op minder dan de helft van de norm.

  • Arbeidskosten – Doordat het zaaien, telen, oogsten én verpakken vrijwel geheel geautomatiseerd is, is significant minder arbeid nodig. Deze hoge graad van automatisering is ongekend in de industrie. 

Growy maakt impact

Met z’n allen staan we voor grote uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering en voedselzekerheid. 

Growy werkt aan duurzame oplossingen:

·      Klimaatneutrale teelt

·      Vrij van pesticiden

·      95% minder watergebruik dan conventionele landbouw

·      Lokale teelt, korte ketens

·      Concurrerende prijzen

Zelf de Next-Level Vertical Farm komen bekijken?

Dat kan! Op maandag 10 juni tussen 19:00 en 21:00 uur en op vrijdag 14 juni tussen 19.00 en 21.00 uur, zijn er open dagen op de Ankerweg 18 in Amsterdam. Kom je langs? Schrijf je in voor de gewenste dag via onderstaande knoppen.

Maandag 10 juni , tussen 19:00 en 21:00 uur

Vrijdag 14 juni, tussen 19:00 en 21:00 uur

Revolutie in duurzame landbouw

Het resultaat van Next-Level Vertical Farming

Growy teelt verse kruiden, sla en bladgroenten in Amsterdam in hun revolutionaire vertical farm; oftewel binnenshuis, op verschillende teeltlagen, duurzaam, en zonder pesticiden. De gewassen worden geleverd aan onder meer sterrenrestaurants en ook supermarkten staan op de planning.

Next-Level betaalbaar

Niemand bouwt en exploiteert verticale boerderijen goedkoper dan wij en kan produceren tegen een realistische kostprijs per kg.

Next-Level gezond én duurzaam

We dragen bij aan de gezondheid van zowel mens als planeet. We gebruiken geen pesticiden, meststoffen en grond. In de toekomst zullen we ons water, voeding en energie grotendeels uit organisch afval halen.

Next-Level lekker

We produceren onbeschrijflijk lekker eten. Letterlijk luisteren we naar de behoeften van onze gewassen en die van onze klanten.

Highlights obligatielening voor Growy

Vanaf 24 mei, 10:00 uur kan je investeren in dit project.

  • Rente van 9,00% per jaar, naast het maatschappelijke rendement uitgedrukt in natuur, biodiversiteit, dierenwelzijn en een gezonde leefomgeving./

  • Looptijd van 5 jaar

  • Investeren is al mogelijk vanaf €250 per obligatie

 * De volledige obligatievoorwaarden en investeringsrisico's worden beschreven in het informatiememorandum op de propositiedetailpagina van Growy Nederland B.V.

Investeer in Growy

Op DuurzaamInvesteren.nl; hét duurzame investeringsplatform van Nederland

Bereid je voor op investeren

Overweeg je om zelf te investeren in één van onze projecten, bereid je dan goed voor. Voor meer informatie over hoe investeren werkt, klik hier. Of download onze handleiding Hoe werkt Investeren.

Word DuurzaamInvesteerder in 4 stappen

Zo werkt investeren op DuurzaamInvesteren.nl

Stap 1:

Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via ons platform bij je past. 

Stap 2:

Maak een profiel aan, lees goed alle voorwaarden en verdiep je in eventuele risico's. Volgens de Europese wet- en regelgeving heb je een volledig ingevuld profiel nodig om te kunnen investeren.

Stap 3:

Selecteer het gewenste openstaande project, schrijf je in en kies voor welk bedrag je wil investeren. Op DuurzaamInvesteren.nl bepaal je zelf in welke duurzame projecten je investeert en voor welk bedrag. Vaak kan dit al vanaf €250;

Stap 4:

Ontvang rente en aflossing. 

366+ mln.

Financiering opgehaald

304

Projecten gefinancierd

71.300+

Investeringen gemaakt

19.700+

DuurzaamInvesteerders

De livegang van Growy Nederland B.V. niet missen?

Maak dan alvast een account aan en schrijf je in op onze investeringsalerts. 48 uur voordat een project investeerbaar wordt ontvang je een e-mail zodat je tijdig kunt voorbereiden op investeren.