Prettig kennismaken

Henrike Slob

Marketing Specialist

Wat betekent duurzaamheid voor jou?  

Duurzaamheid betekent innovatie en ondernemen. Er bestaan ​​talloze oplossingen voor zelfs de meest uitdagende situaties. Maar na mijn ervaring in impact-ondernemersnetwerken heb ik gezien dat het voor echte verschilmakers vaak moeilijk is om (voldoende) financiering te verkrijgen. Veel goede ideeën stranden omdat ondernemers niet in staat zijn voldoende (risico)kapitaal te bemachtigen.

Wat is voor jou het belangrijkste element van duurzaamheid?  

De groene financiële markt is in het laatste decennium dan wel in honderdvoudig gegroeid, maar maakt nog maar een klein stukje van de totale financiële markt uit. Hooguit 1% van het BBP is beschikbaar voor de transitie. Om dit te veranderen wordt een enorme puzzel gelegd waar vele groepen aan werken; van de overheid tot corporates, academici, (ontwikkelings-) banken tot MKB. De impact die een individu heeft binnen dit geheel wordt vaak onderschat. Ik vind het mooi hoe Duurzaam Investeren daarentegen wel de rol van individuen in impactfinanciering en duurzame innovaties weet te faciliteren en stimuleren.

Waar krijg je energie van in het op de werkvloer? 

Nieuwe dingen ontwikkelen en resultaten boeken, als het maar vooruit gaat.

Wat zijn je ambities m.b.t. werk? 

Het vliegwiel van wetgeving, financiële middelen en partners om oplossingen op te schalen moet nog verder in beweging worden gezet. Ik werk graag binnen deze velden om verandering te versnellen. Duurzaam Investeren is daar een van.