Triodos Investeert in DuurzaamInvesteren.nl

Nieuws

Triodos investeert in DuurzaamInvesteren.nl

Zeist, 18 februari 2016 - Triodos Sustainable Finance Foundation heeft een belang van 15% genomen in online beleggingsplatform DuurzaamInvesteren.nl. Met deze samenwerking willen beide partijen de beleggingsmogelijkheden in duurzame energie voor particuliere beleggers vergroten.

Publicatiedatum: 18 February, 2016

Triodos Sustainable Finance Foundation – beheerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank – financiert initiatieven die wereldwijd bijdragen aan de transitie naar een duurzamere maatschappij. DuurzaamInvesteren.nl biedt particulieren de mogelijkheid om rechtstreeks te beleggen in duurzame energieprojecten en sluit daarmee aan op de doelstellingen van Triodos Sustainable Finance Foundation. DuurzaamInvesteren.nl is één van de weinige crowdfunding platforms in Nederland met een AFM-vergunning.

Jacco Minnaar, Director Energy & Climate van Triodos Investment Management: “In het licht van de ambitieuze doelstellingen die zijn opgenomen in het klimaatakkoord van Parijs zal het belang van investeringen in duurzame energie aanhoudend blijven groeien. DuurzaamInvesteren.nl is als crowdfunding platform complementair aan wat Triodos Investment Management en andere professionele investeerders doen: zij maken burgerparticipatie in duurzame energieprojecten mogelijk. Wij zien een toenemende decentralisatietrend in het energielandschap en via platforms als duurzaamInvesteren.nl krijgen meer particulieren de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de energietransitie. Daarmee wordt het draagvlak voor duurzame energieprojecten vergroot.”

Investeren in duurzame energie is voor veel professionele beleggers al een gangbare beleggingscategorie, maar ook bij particulier beleggers neemt de interesse in deze sector toe. Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren.nl: “De klimaatconferentie in Parijs heeft de noodzaak voor het vergroten van het aandeel duurzame energie nog eens duidelijk in beeld gebracht. Bij particulieren is er een sterk groeiende interesse in de mogelijkheden om te beleggen in duurzame energie. Door de nieuwe samenwerking met Triodos Sustainable Finance Foundation kunnen we nog meer duurzame beleggingsmogelijkheden aanbieden.”

Over Triodos Investment Management

Triodos Investment Management is wereldwijd actief in impact beleggen en bestaat uit Triodos Investment Management BV en Triodos Investment & Advisory Services BV, beiden 100% dochtervennootschap van Triodos Bank NV. Ultimo 2015 voerde Triodos Investment Management het beheer over 18 beleggingsfondsen met een beheerd vermogen van EUR 3,1 miljard. De fondsen investeren elk in een ander duurzaamheidsthema en/of kennen verschillende rendement-risico profielen. De fondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, biologische landbouw, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria (SRI funds).

Over DuurzaamInvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl is een nieuw beleggingsplatform dat medio 2014 is opgericht. Het platform slaat een brug tussen particulieren die hun geld duurzaam willen investeren en duurzame energieprojecten die financiering zoeken. Zo maakt DuurzaamInvesteren.nl het voor iedereen mogelijk een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening en daar ook nog een aantrekkelijke financieel rendement voor te ontvangen.

DuurzaamInvesteren.nl heeft een AFM vergunning (beleggingsonderneming) conform artikel 2:96 en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per kwartaal nieuwsupdates over investeren via DuurzaamInvesteren.nl