Greenchoice Neemt Belang in DuurzaamInvesteren.nl

Nieuws

Greenchoice Neemt Belang in DuurzaamInvesteren.nl

Groene energieleverancier Greenchoice neemt een minderheidsbelang van 20 procent in DuurzaamInvesteren.nl. Met de samenwerking wil Greenchoice in de nabije toekomst meerdere duurzame energieprojecten financieren via crowdfunding, om de energietransitie in Nederland te versnellen. Martin van Sleeuwen, financieel directeur van Greenchoice, verwacht dat de eerste crowdfunding-campagne voor de zomer nog live gaat: een zonne-energieproject van dochteronderneming KiesZon.

Publicatiedatum: 8 May, 2018

“We werken aan meerdere proposities die binnenkort op DuurzaamInvesteren.nl terug te vinden zijn”, vertelt hij. “In eerste instantie gaat het om zonne-energieprojecten van KiesZon, maar we verwachten in de toekomst ook projecten op het gebied van windenergie en warmte-koude opwek te lanceren.”

Van Sleeuwen benadrukt dat het partnership met DuurzaamInvesteren.nl verder gaat dan enkel de financiering van duurzame energieprojecten: “We zien crowdfunding als een serieuze en volwassen markt en willen graag betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan.”

Investeren in duurzame energie

De samenwerking met DuurzaamInvesteren.nl sluit daarnaast uitstekend aan bij de doelstellingen van de groene energieleverancier. Van Sleeuwen: “Via DuurzaamInvesteren.nl kunnen onze klanten binnenkort direct investeren in duurzame energieprojecten. Dat past goed bij onze doelstelling om onze klanten zoveel mogelijk te betrekken bij de energietransitie en ze de mogelijkheid te geven om daar op verschillende manieren aan bij te dragen.”

“We merken dat daar behoefte aan is”, vervolgt hij. “Onze klanten vinden het fijn om op een concrete manier bij de energietransitie betrokken te zijn.” Dit bleek onlangs al toen Greenchoice het product WindVanger lanceerde. Door te investeren in een zogeheten WindVanger ontvangen klanten van Greenchoice minimaal 125 kilowattuur duurzame stroom per jaar, opgewekt door windmolens van de energieleverancier.

“Dat slaat enorm aan”, stelt Van Sleeuwen. “Steeds meer mensen houden zich bezig met vergroening en verduurzaming. Door te investeren in duurzame energieprojecten, investeer je in een tastbaar product dat vaak ook nog eens lokaal en zichtbaar is. Dat is aantrekkelijk. Daarnaast krijgen klanten er financieel rendement voor terug.”

Greenchoice en duurzaamInvesteren.nl

Om deze nieuwe dienst op professionele wijze te kunnen aanbieden, ging Greenchoice op zoek naar een partner. De keuze voor DuurzaamInvesteren.nl werd bewust gemaakt, vertelt Van Sleeuwen: “We zochten een professionele partner met de juiste ervaring en de benodigde vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is essentieel als het gaat om financiële producten. In marktleider DuurzaamInvesteren.nl hebben we in onze ogen de beste partij gevonden.”

Ook voor DuurzaamInvesteren is de samenwerking met Greenchoice een mooie stap. Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren.nl: “De energiewereld is aan het veranderen en passieve klanten worden steeds vaker partners in projecten. Win-win. Ons platform is ideaal om dat soort initiatieven uit te rollen.”

Een volwassen markt

Volgens Aparicio Torres laat de samenwerking daarnaast zien dat de markt van crowdfunding steeds volwassener wordt: “Steeds meer bedrijven zien het als een serieus financieel product. Ook de gevestigde orde haakt nu aan. Greenchoice is na Triodos Investment Management namelijk al de tweede partner uit de ‘gevestigde orde’ die zich bij ons aansluit.”

“Als investeringsplatform is het belangrijk dat je de aansluiting vindt bij gevestigde partijen”, benadrukt hij. “We zijn dan ook blij dat partijen als Triodos en Greenchoice ons ondersteunen. Het zijn diepgroene partijen, die geloven in de energietransitie en daar hun nek voor hebben uitgestoken. We zijn trots om ons daarbij aan te sluiten.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per kwartaal nieuwsupdates over investeren via DuurzaamInvesteren.nl