300 miljoen opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie via DuurzaamInvesteren.nl

300 miljoen opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie via DuurzaamInvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl heeft in totaal 300 miljoen euro opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie. Dankzij investeerders zijn via het platform sinds de oprichting in 2013 in totaal 248 duurzame projecten gesteund, via zowel projectfinancieringen als groeifinancieringen. Het merendeel van de projecten op DuurzaamInvesteren.nl richt zich op het versnellen van de duurzame energietransitie. Daarbij ziet het platform een groeiende interesse in projecten die duurzame energie toegankelijker maken voor particulieren, zoals batterijen, laadpalen en warmtepompen.

Publicatiedatum: 1 August, 2023

Dennis Kromhout van der Meer, CEO DuurzaamInvesteren.nl, ziet dat er een grote rol is weggelegd voor particulieren die zelf hun energie opwekken en opslaan én tegelijkertijd bezuinigen op uitstoot. “Zonnepanelen huren via HalloStroom, het installeren van een warmtepomp via HeatTransformers en grootschalige duurzame energieopslag via Giga Storage, maken duurzame energie toegankelijk voor een grote groep mensen die vervolgens niet meer alleen afhankelijk zijn van grote, gecentraliseerde leveranciers. Refurb Battery Operations B.V. doet dit bijvoorbeeld door batterijcellen voor e-bikes een tweede circulaire leven te geven. Hiermee wordt de milieubelasting teruggedrongen en worden schaarse materialen optimaal benut. Dit soort innovaties zijn de toekomst, wat de groeiende interesse in deze projecten verklaart.”

Naast initiatieven die de duurzame energietransitie versnellen, vindt DuurzaamInvesteren.nl het belangrijk dat iedereen kan investeren in vergroening, daarvan kan profiteren én daarnaast zelf een keuze heeft in wat voor hen interessant is. “Op ons platform zijn veel verschillende type projecten te vinden, van plantaardige voeding tot circulaire economie en dus duurzame energie,” aldus Kromhout.

Maak kennis met DuurzaamInvesteren.nl

Deze zomer, tot en met 16 augustus 2023, heeft DuurzaamInvesteren.nl een actie voor nieuwe investeerders: zij krijgen tijdelijk de transactiekosten vergoed. Deze actie is bedoeld om meer mensen te stimuleren te investeren in duurzaamheid. En met een grotere investeerders community kunnen er meer projecten worden aangeboden en meer duurzame ondernemers worden geholpen. Hans van der Pouw, CFO DuurzaamInvesteren.nl: “De duurzaamheidstransitie gaat volgens ons niet snel genoeg. Veel innovatieve bedrijven en projecten die het proces kunnen versnellen krijgen hun financiering niet rond bij traditionele geldschieters. Ons platform biedt de uitkomst om ze toch op weg te helpen. Door de drempel om te investeren te verlagen, zoals goede voorlichting, een instapbedrag van vaak al €250 en de transactiekosten actie willen we zoveel mogelijk mensen in staat stellen om bij te dragen aan – en te profiteren van – de duurzame economie van morgen.”

Voor meer informatie en interviews:
Ilana Tetenburg
Ilana@duurzaaminvesteren.nl