Plan voor zonnestroomsysteem naast Meander Medisch Centrum

Terug naar overzicht

Profin Green BV is van plan om in het weiland tussen Meander Medisch Centrum en de Bunschoterstraat een zonnestroomsysteem aan te leggen. Met bijna 8 hectare vol met zonnepanelen wordt dit het eerste grote project op het gebied van duurzame energie in Amersfoort.

De zonnepanelen die Profin zorgvuldig inpast in de omgeving produceren voor ongeveer 3000 huishoudens stroom. Profin en de gemeente Amersfoort houden hierover woensdag 6 maart 2019 een inloopavond om geïnteresseerden te informeren over de plannen. Na deze avond worden de benodigde vergunningen door Profin aangevraagd.

Wethouder duurzaamheid Astrid Janssen is heel blij met het initiatief. "Iedereen weet hoe belangrijk het is om duurzame energie op te wekken. We hebben dit soort initiatieven heel hard nodig om ons doel van een CO2-neutrale stad te halen. Ik ben daarnaast ook heel tevreden met de manier waarop dit initiatief in goede afstemming met betrokkenen tot stand is gekomen.’’

Het Meander Medisch Centrum is ook enthousiast over dit initiatief. Tevens is er gesproken met de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland, die positief tegenover het initiatief staat. Ook de de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) heeft dit plan positief ontvangen, meldt het gezamenlijke persbericht hierover.

Het zonnepark met bijna 8 hectare panelen heeft volgens het plan een totaal vermogen van circa 10,8 MW (goed voor jaarlijks stroom voor ongeveer 3000 huishoudens).

 

Mogelijkheden voor participatie

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland ziet kansen voor de inwoners van Hoogland en overige bewoners van de stad. Er zal namelijk de optie geboden worden om financieel te participeren in het project door middel van een obligatielening. Indien de nodige vergunningen worden verkregen en er van start zal worden gegaan met de realisatie van het project zal de obligatielening worden uitgegeven via DuurzaamInvesteren.

Lees het hele artikel op de site van het Algemeen Dagblad.

Twitter Feed

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:
 

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.