Opkomst van zonne-energie in Zuid-Afrika

Terug naar overzicht

Te midden van de meest vervuilende kolencentrales in Zuid-Afrika realiseert Sosimple Solar zonnestroomsystemen die lokale ondernemers voorzien in hun energiebehoefte. Ondernemers zijn hierdoor overdag minder afhankelijk van het instabiele Zuid-Afrikaanse energienet en dragen bij aan het verduurzamen van de energieopwekking.

In Afrika vind je de plek met de hoogste concentratie stikstofdioxide ter wereld. Samen met het, tevens in hoge concentraties aanwezige, zwaveldioxide veroorzaken deze stoffen longziektes bij kwetsbare groepen zoals kinderen. De vijftien actieve kolencentrales nemen het overgrote deel van de CO2-emissie voor hun rekening en plaatsen Zuid-Afrika in het linkerrijtje van wereldwijde vervuilers. Zo staat het land op de veertiende plek van landen die de meeste broeikasgassen uitstoten.

Met een zestiende kolencentrale in aanbouw is van een overgang naar duurzame energie op het eerste gezicht geen sprake. Echter gloort er hoop voor het door corruptie geteisterde land. Sosimple Solar realiseert op bedrijfsdaken van lokale ondernemers zonnestroomsystemen. Hierdoor kunnen zij overdag, als de meeste bedrijvigheid plaats vindt, vrijwel volledig in hun eigen energiebehoefte voorzien. Waar de financiële middelen bij het staatsenergiebedrijf ontbreken om te verduurzamen proberen door duurzaamheid gedreven ondernemers de sterkst vervuilende economie van Afrika toch te vergroenen.

Het volledige artikel over de kolencentrales en hun impact op Zuid-Afrika kunt u hier vinden achter een betaalmuur.

Twitter Feed

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:
 

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.