Investeringsfonds Pon Holding investeert in Lagerwey

Terug naar overzicht

Ponooc, het investeringsfonds van Pon Holding, heeft een minderheidsbelang genomen in de Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey. Dat heeft Lagerwey bekendgemaakt. Hoe groot het belang is en welk bedrag met de investering is gemoeid, wordt niet vrijgegeven.

Groeiplannen

'Lagerwey kan met zijn innovatiekracht en jarenlange ervaring uitgroeien tot een toonaangevende speler in de windindustrie', aldus Paul Zandstra, bestuursvoorzitter van Ponooc in een persbericht. Lagerwey wordt met de participatie van Ponooc in staat gesteld zijn groeiplannen versneld uit te voeren. Zo worden nieuwe prototypen van windturbines ontwikkeld en een nieuwe productiefaciliteit gebouwd. In die nieuwe fabriekshal wordt straks de grootste windturbine van Nederland gebouwd. De 4.0 Megawatt-windmolen krijgt een hoogte van 234 meter, aldus een woordvoerder van Lagerwey.

Sterke omzetgroei in 2015

Lagerwey realiseerde vorig jaar een sterke omzetstijging. De omzet kwam dankzij veel nieuwe orders uit op €43 mln, vergeleken met €9 mln in 2014. Voor dit jaar wordt volgens de woordvoerder een minder uitbundige groei verwacht. Vorig jaar werd een winst na belastingen behaald van ruim €2 mln. In 2014 werd nog een verlies van €1 mln geleden.

Huib Morelisse, bestuursvoorzitter van Lagerwey zegt in een persverklaring dat de investering de basis van het bedrijf versterkt. 'Het biedt ons de mogelijkheid onze ambities op het gebied van innovatie en kostenreductie van windenergie aanzienlijk sneller te realiseren. Maar ook de techniek om windturbines te plaatsen, willen we verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld met de Lagerwey Kraan die in principe tot elke hoogte reikt en grote en zware hijskranen overbodig maakt.'

Fiets delen

Ponooc is een investeringsfonds gericht op investeringen in duurzame energie en mobiliteit. Het huidige portfolio bestaat uit ondernemingen die actief zijn in batterij-opslag, smart city-oplossingen, geothermie, energiediensten en fietsdeel-concepten.

Bron: FD 26 juli 2016

Twitter Feed

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Registreer dan op ons platform.

REGISTREREN

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:
 

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.