Investeren namens de kerkgemeenschap: DuurzaamInvesteerder Kees Vestering aan het woord

Terug naar overzicht

“Ik hoop dat investeringen vanuit de kerk anderen ten goede komen want door goed te doen krijgen we het allemaal uiteindelijk ook beter,” DuurzaamInvesteerder Kees Vestering investeert sinds 2022 zowel privé als via zijn Kerkgemeenschap.  

Meneer Vestering (45) is boekhouder, belastingadviseur en vader van drie kinderen. Daarnaast is Meneer Vestering lid van een koor in zijn woonplaats Schagen en penningmeester van de Diaconie in Sint Pancras. 

 

Inzetten voor Fairtrade

Fairtrade is voor meneer Vestering een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. In zijn dagelijks leven is hij hier ook veel mee bezig. “Ik ben lid van de lokale fairtrade werkgroep, met dit burgerinitiatief dragen we bij aan meer verduurzaming in onze lokale gemeenschap. Ik werd geïnspireerd om mij in te zetten voor fairtrade tijdens een bouwreis in Afrika.” Daarnaast doet meneer Vestering vrijwilligerswerk op milieuvlak en zet hij zich in om de gemeente Schagen ook een Global Goals gemeente te maken. De Gemeenten4GlobalGoals is een initiatief van De VNG en stimuleert en ondersteunt zo veel mogelijk gemeenten in het toepassen van de Sustainable Development Goals in hun dagelijkse beleid. 

 

Privé investeringen

In 2014 deed meneer Vestering zijn eerste privé investering: “Ik wilde ook graag duurzaam investeren en kwam via het internet bij jullie terecht. Toen vond ik windparken en zonne-energieprojecten interessant. Ik investeerde uiteindelijk in Windpark Vlaardingen”. Bij privé investeringen let meneer Vestering op het duurzaamheidsaspect van de aanbieding. Ook investeert hij graag in Nederlandse projecten. “De termijn van de aanbieding maakt mij niet uit, zo lang het een goed doel heeft. Spreiding is voor hem ook tweeledig: je kan spreiden op lange of korte termijn investeringen of op basis van verschillende projecten” geeft meneer Vestering aan. “Als ik een aanbieding goed vind, investeer ik ook via de Diaconie.” 

 

Investeren vanuit de kerk

Naast dat meneer Vestering privé investeert, investeert hij ook als penningmeester via de Diaconie van Sint Pancras. “Voor investeringen vanuit de Diaconie is het belangrijk dat we bijdragen aan ontwikkelingshulp of goede doelen dichter bij huis.” Zodoende investeerde Meneer Vestering via de Diaconie in Stichting Biologisch Dynamische Landbouw. “Biologische landbouw is voor de kerk belangrijk, daarom bezocht ik een paar biologische boeren in de regio. Zo kwam ik erachter dat we via DuurzaamInvesteren.nl konden investeren in obligaties van Stichting Biologisch Dynamische Landbouw.” Het ideale project draagt bij aan de natuur, de klimaat doelen of helpen de armen, volgens meneer Vestering, het gaat hierbij om investeringen die streven naar een hoger doel. “Ik hoop dat investeringen vanuit de Kerk anderen ten goede komen want door goed te doen krijgen we het allemaal beter.”    

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam investeren? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.