Alle seinen op groen: Duurzaam beleggen wordt het nieuwe normaal

Terug naar overzicht

Duurzaam beleggen wordt het nieuwe normaal. Het jaar 2020 is niet het kantelpunt, dat was 2015, maar de Covid-19-pandemie zorgt wel voor een versnelling. Duurzame beleggingen bewijzen hun meerwaarde in de coronacrisis. Tijdens de eerste besmettingsgolf in het eerste kwartaal van 2020 bleken zij een stuk veerkrachtiger te zijn dan niet-duurzame beleggingen. De aandelen en obligaties van bedrijven met de hoogste ESG-scores gingen mee omlaag met de financiële markten, maar wel minder hard dan gemiddeld.

ESG staat voor environment (milieu), social (mens en maatschappij) en governance (goed bestuur). Een duurzame belegger kijkt niet alleen naar het financiële rendement van een onderneming, maar neemt ook niet-financiële ESG-criteria mee. Hebben het beleid en de activiteiten van de onderneming negatieve effecten op milieu, mens en maatschappij en bestuur? Dat wordt ook wel het integreren van ESG-factoren in de beleggingsanalyse en beleggingsbeslissing genoemd. Een belegger kijkt ook of een onderneming risico’s loopt op het gebied van ESG.

Lees het hele artikel op duurzaam-beleggen.nl.

Twitter Feed

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:
 

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.