AFM enquete crowdfunding

Terug naar overzicht

De AFM is een – wat ons betreft broodnodige - visie aan het ontwikkelen over toezicht op de crowdfunding markt. Middels deze enquête wil zij beter begrijpen wat er speelt bij beleggers. U kunt de AFM helpen door de enquête in te vullen. De oproep is geheel vrijblijvend uiteraard.

Onderstaand de uitnodiging van de AFM

Beste duurzame investeerder,

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vraagt uw hulp bij een onderzoek naar crowdfunding. U kunt ons helpen door het invullen van een vragenlijst, dit kost ongeveer 5 minuten van uw tijd. Wij zijn geïnteresseerd in uw ervaringen en overwegingen. Wie bent u? Waarom investeert u in crowdfunding? En wat vindt u belangrijk bij het selecteren van een crowdfunding project? Met de uitkomsten van het onderzoek hoopt de AFM de crowdfundingsector op een passende manier te kunnen begeleiden naar een duurzame en professionele sector.

De AFM en Crowdfunding

De AFM is gedragstoezichthouder op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Crowdfunding is een relatief nieuw fenomeen binnen het toezicht. In tegenstelling tot andere financiële producten en diensten zijn hiervoor nog geen duidelijke regels. De AFM wil crowdfundingplatforms graag de mogelijkheid bieden om te groeien. Tegelijkertijd wil zij de belangen van investeerders adequaat beschermen. Daarom doet zij dit onderzoek.

De AFM wil bepalen welke regels goed passen bij crowdfunding en de mensen die erin investeren. Kunnen de investeringsgrenzen omhoog? Zijn er waarschuwingen nodig? Is een investeerderstoets nuttig? Daarom voert de AFM, in samenwerking met een aantal crowdfundingplatform, dit onderzoek uit.

Onderzoek

Klik op de onderstaande link om deel te nemen aan het onderzoek.

https://s4.afmsurvey.nl/afm180e

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, 

Team AFM.

Twitter Feed

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Registreer dan op ons platform.

REGISTREREN

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:
 

DuurzaamInvesteren
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.