Beleggers aan het woord

Word Cloud

U weet dat investeren in duurzame energieprojecten een steeds populairdere vorm van duurzaam beleggen is. Maar weet u ook waarom?

Hieronder leest u de persoonlijke motivatie van beleggers die via DuurzaamInvesteren.nl hebben geïnvesteerd in duurzame energie.

 

1. Dhr. J.J.P. Prins, gepensioneerd zorgmanager (64 jaar):

“Het is een duurzaam/milieubewuste investering, betrouwbaar + aantrekkelijke rente. Ik ben een groot voorvechter van duurzame energie (zonnepanelen) en zuinig energieverbruik. Ik beleg al een groot aantal jaren. De laatste jaren steeds bewuster c.q. in duurzame investeringen.”


2. Dhr. J.T. Edens, beleidsmedewerker overheid (49 jaar):

“Al meer dan 20 jaar leen ik geld aan een windenergiecoöperatie in de kop van Noord-Holland. Nu er windturbines bij mij in de buurt zijn geplaatst, vind ik het leuk om ook hier geld in te investeren. Zo steun ik duurzame energie en krijg ik ook nog een goede rente. Om het risico beperkt te houden, geldt ook hiervoor dat spreiding goed is. Ik heb daarom slechts een deel van mijn spaargeld geïnvesteerd.”


3. Anonieme investeerder, verzekeringsmakelaar (39 jaar):

“De belangrijkste redenen dat ik geïnvesteerd heb in WP Vlaardingen is dat de rente die momenteel op een spaarrekening / deposito wordt gegeven zeer laag is en geboden rente voor de achtergesteld lening relatief hoog is. Zeker gezien het beperkte risico. Het windpark wordt namelijk door een zeer professionele partij ontwikkeld en de belangrijkste risico's zijn contractueel gemitigeerd en/of verzekerd. De kans dat de inleg niet terugkomt is dan ook nihil te noemen in mijn optiek.

Duurzame energie gaat een grote toekomst tegemoet. Los van de gevolgen voor het klimaat die het verstoken van fossiele brandstoffen mogelijk met zich meebrengt, staat vast dat de fossiele brandstoffen ooit op raken. In de transitie naar duurzame energie zal windenergie zeker een belangrijke rol gaan spelen.”


4. Dhr. M.G. v. B., objectbeveiliger (54 jaar):

“Voor mij is investeren in wind, ook zon maar er is meer wind dan zon in Nederland, een logische optie. Banksparen levert niks op, en waaien doet het altijd. Ik fiets dagelijks naar mijn werk, en heb dan ook altijd wel een keertje wind tegen, en begin dat zelfs leuk te vinden, ha, ha!”


5. Dhr. J.W. Menkveld, ondernemer (39 jaar):

“Inmiddels ben ik een jaar of vijf ondernemer en naast het ondernemen bezig met mijn vermogensopbouw (pensioen). Dit houd ik graag in eigen hand. Daarmee behoud ik de flexibiliteit om mijn vermogen in te zetten voor mijn onderneming of juist te investeren om rendement te halen. In mijn onderneming neem ik bewust risico's, met mijn vermogensopbouw wil ik veel minder risico's lopen. Vandaar dat ik mijn vermogen spreid over aandelen, obligaties en spaarproducten. De projecten op duurzaaminvesteren bieden een goed rendement, tegen lage kosten en met een zeer beperkt risico. Wat mij betreft een zeer welkome aanvulling waarmee ik mijn (pensioen)vermogen goed kan spreiden. Een aangename bijkomstigheid is dat ik ook meteen een bijdrage lever aan een betere wereld voor de komende generaties.”


6. Anonieme investeerder, Manager (47 jaar):

“Investeren in een duurzaam project is voor mij een voor de hand liggend besluit: op deze wijze weet ik precies wat er met mijn geld gebeurt, draag ik bij aan datgene wat ik belangrijk vind en behaal ik ook een net rendement. Omdat ik zelf al jaren in de duurzame sector werkzaam ben, kan ik de risico's goed inschatten: wat mij betreft alleszins acceptabel. Investeren met een looptijd van 5 jaar is goed te overzien.”


7. Dhr. L. Konings, Senior Logistic Employee (33 jaar):

“Dit is de 2e maal dat ik een investering doe in een soortgelijk project (1e maal via deze organisatie). Het heeft voor mij de volgende 3 redenen:
1. Duurzame energie is de toekomst, fossiele brandstoffen zullen vanwege de dreigende schaarste steeds duurder worden.
2. Men draagt bij aan een beter milieu.
3. De rente die gegeven wordt is een aanzienlijke verbetering tov de huidige spaarrente.
Mijn ervaring tot op heden is positief, men communiceert duidelijk en vooral ook snel.”


8. Dhr. H. de Ruiter (54 jaar):

“Hoewel ik reeds ruime tijd beleg heb ik mij nog nooit bezig gehouden met beleggen direct bij de "bron" maar altijd via de bank. Dit is de eerste keer dat ik beleg in een windmolen. Wat mij vooral aansprak was dat er een derden-rekening bij een notaris gebruikt wordt, waardoor je behoorlijk zeker weet dat het geld bij Yard Energy terecht komt. En laten we wel wezen een relatief veilig rendement van 5,8 % waar haal je dat nog binnen.”

Hoe werkt het?

Wilt u weten hoe investeren via het platform van DuurzaamInvesteren in zijn werk gaat? Klik op de knop Uitleg.

Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden, klik dan op de knop Projecten.

Uitleg Projecten

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DuurzaamInvesteren
Wij zijn ook te vinden op:

DuurzaamInvesteren
Keizersgracht 127
1015 CJ Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.