Investeren in duurzaamheid: Plantaardige voeding

Heeft u interesse in het investeren in plantaardige voeding?

De transitie naar meer plantaardige alternatieven in ons voedingspatroon is essentieel. Voor de stikstofproblematiek en duurzame voedselproductie. De consumptie van plantaardige voeding groeit, in supermarkten neemt het aanbod toe. Hierdoor is deze branche volop in ontwikkeling. Dit brengt investeringskansen met zich mee. Via DuurzaamInvesteren.nl investeert u in bedrijven met een positieve invloed op klimaat, mens en dier. U kiest zelf in welke projecten u investeert en voor welk bedrag. 

BEKIJK ALLE PROJECTEN

 

Waarom investeren in de transitie naar plantaardige voeding 

Dagelijks gebruiken veel consumenten dierlijke producten en materialen. Naast vlees, vis en gevogelte verwerkt het bedrijfsleven dierlijke materialen en grondstoffen in allerlei producten. Kaas en gelatine worden van dierlijke producten gemaakt en cosmetica bevatten dierlijke materialen of wordt op dieren getest. Dit komt het dierenwelzijn vaak niet ten goede. Daarnaast heeft de huidige vleesconsumptie en productie een negatief effect op de CO2 uitstoot. Plantaardige alternatieven hebben een positieve invloed op het klimaat en dierenwelzijn.  

De plantaardige voedingsmark groeit, in Nederland consumeren we meer plantaardige voeding dan het Europese gemiddelde. Uit onderzoek van Proveg blijkt dat de consumptie van plantaardige voeding de afgelopen 2 jaar met 49% steeg in de 11 grootste Europese landen. Het aantal vegans is relatief gezien weinig toegenomen. Een opvallende ontwikkeling. Vooral niet-vegans en vegetariërs kiezen voor meer plantaardige alternatieven in hun voedingspatroon. De plantaardige voedingsmarkt ontwikkelt nog volop. Deze ontwikkelingen vragen om investeringen en daar vloeit vaak een financieringsbehoefte uit voort.  

 

Bekijk plantaardige voeding projecten

Via DuurzaamInvesteren.nl haalden verschillende plantaardige voedingsproducenten financiering op. Bij iedere aanbieding vindt u uitgebreide informatie over de voorwaarden van het aanbod, bedrijfsresultaten, ambities en financiële positie, deze staan opgenomen in het informatiememorandum. Voor u investeert, maak een afweging van:  

  • Of u het eens bent met de gestelde voorwaarden en daaraan kunt voldoen  
  • U het te investeren bedrag kunt missen gedurende de looptijd  
  • De rente en andere factoren, zoals de risico’s en senioriteit van de lening passen bij uw situatie 

Bent u klaar om te investeren in plantaardige voeding? Via onderstaande button ziet u een actueel overzicht van openstaande projecten.  

BEKIJK ALLE PROJECTEN

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.