Investeren in biologische landbouw

Plaatje duurzaam beleggen

Heeft u interesse in het investeren en beleggen in biologische landbouw?

Voor de stikstofproblematiek en duurzame voedselproductie is biologische landbouw essentieel. Het aantal boeren en andere ondernemers die hierop inzetten groeit, net als hun ambities. Via DuurzaamInvesteren.nl krijgen duurzame boeren de financiering rond om de transitie te maken, naar een manier van boeren die goed is voor onze grond, mens én natuur. Tegelijkertijd kiezen DuurzaamInvesteerders zelf in welke duurzame projecten en bedrijven zij investeren en voor hoeveel. U ook? 

BEKIJK ALLE PROJECTEN

 

ontwikkelingen binnen de biologische landbouw

Het klimaatakkoord is duidelijk: in 2030 moet 25% van de landbouw biologisch zijn. In Nederland lopen we achter op dit streven: 4,1% van onze landbouw is biologisch. In Oostenrijk is het biologische landbouwareaal op dit moment al 26%. De hoge grondprijs en de relatief lage prijs die producten in Nederland opleveren maakt de overstap naar biologische of biologische dynamische landbouw voor Nederlandse boeren niet bepaald aantrekkelijk. Binnen Europa heeft Nederland de hoogste grondprijs per vierkante meter. Wat op dit moment neerkomt op ongeveer € 60.000,- per hectare. Gemiddeld is de landbouwgrond prijs in Europa € 20.000,- per hectare, in Frankrijk is dit zelfs € 6.000,- per hectare.

Binnen de biologische landbouw zijn meerdere ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat er een betere balans ontstaat tussen natuur en landbouw. Denk hierbij aan regeneratieve landbouw en kringloop landbouw.

Om de doelstellingen vanuit Brussel te behalen moet betaalbare landbouwgrond toegankelijker worden en moeten boeren en ondernemers innoveren om zo biologisch mogelijk te ondernemen.

Hoe werkt Investeren in biologische landbouwprojecten via DuurzaamInvesteren.nl?

Bij DuurzaamInvesteren.nl staat de eigen keuze centraal. Ondernemers bepalen zelf de voorwaarden van hun aanbiedingen en DuurzaamInvesteerders kiezen zelf in welke projecten zij investeren en voor hoeveel. 

Investeren op DuurzaamInvesteren.nl gaat in de volgende stappen:

  • Lees goed alle voorwaarden en beoordeel of investeren via een online beleggingsplatform bij u past.;
  • Kies in wat voor soort projecten u wilt investeren, voor welk bedrag en tegen welke voorwaarden;
  • Maak een account aan, wij sturen u 48 uur van tevoren aankondigingen van nieuwe aanbiedingen;
  • Selecteer aanbiedingen en schrijf in. Hierna geldt een bedenk- en betaaltermijn van max. 14 dagen;
  • Ontvang rente en afschrijvingen.

De passendheidstoets helpt met het bepalen of een investeringsaanbod geschikt is. Lees hier meer informatie over de passendheidstoets.

Bekijk biologische landbouwprojecten

Op DuurzaamInvesteren.nl staan diverse aanbiedingen op het gebied van duurzame landbouw. Ook vindt u aanbiedingen uit andere duurzame sectoren op ons platform. Benieuwd naar ons investeringsaanbod?

BEKIJK ALLE PROJECTEN

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.