Verifiëren identiteit

U bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen, omdat u een verzoek heeft ontvangen om uw identiteit te verifiëren. Wij lichten dit verzoek graag kort toe.

 

Waarom verificatie identiteit?

Digitale dienstverlening zorgt voor een groeiende behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten. Met wie doen we zaken? Wie is de mede-rekeninghouder? Maar ook wie is de rechtsgeldig vertegenwoordiger van een bedrijf en wie is / wie zijn de UBO(s) (Ultimate Beneficial Owner) achter een bedrijf?

Naast het bieden van zekerheid is het verifiëren van de identiteit soms ook gewoon wettelijk verplicht.

 

iDIN

iDINVoor verificatie van de identiteit gebruikt DuurzaamInvesteren.nl verschillende methoden. De meest eenvoudige en meest gebruikte is iDIN. iDIN is een dienst van de banken waarmee particulieren veilig én snel online hun persoonsgegevens kunnen delen met bedrijven zoals DuurzaamInvesteren. Denk aan NAW, geboortedatum, geslacht, e-mail en telefoonnummer.

Wat zijn nu de voordelen van iDIN voor u als gebruiker?

  1. Makkelijk en veilig online identificeren.
  2. Met de vertrouwde inlogmethode van uw bank.
  3. Eén manier van inloggen bij bedrijven en instellingen.
  4. Geen aparte gebruikersnamen en wachtwoorden meer onthouden.
  5. Zelf invullen van persoonlijke gegevens is niet meer nodig.

 

Viamijnbank.net

Het verifiëren van uw identiteit via iDIN wordt verzorgd door 'viamijnbank.net', een service van Bluem.nl. DuurzaamInvesteren.nl stuurt u vanaf het e-mailadres 'identificeren@duurzaaminvesteren.nl. een uitnodiging. Rechts bovenaan de uitnodiging ziet u een knop met het logo van iDIN en de tekst 'identificeren'. Wanneer u op deze knop klikt wordt u doorverwezen naar de website van 'viamijnbank.net'.

Mocht u zich afvragen of u een valide verzoek heeft ontvangen, controleer dan of de afzender 'identificeren@duurzaaminvesteren.nl' is.

 

Vragen

Heeft u vragen, mail ons dan of bel ons op: 088-4321543.

Uitleg iDIN

iDIN flyer

Hieronder vindt u een pdf met daarin een uitleg van iDIN voor consumenten.

PDFdocument iDIN uitleg

 

iDIN animatie

Tevens vindt u een video met daarin een korte uitleg.

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.