Investeren in circulaire economie

Meer weten over investeren in de circulaire economie? De circulaire economie ambities liggen hoog binnen Nederland: een volledige circulaire economie in 2050. Uit deze transitie ontstaan veel nieuwe circulaire business cases. Deze circulaire transities vragen vaak om financiering. Op DuurzaamInvesteren.nl plaatsen duurzame ondernemers financieringsaanbiedingen, ook op het gebied van circulaire economie. Duurzame investeerders kunnen op ons platform belangrijke informatie van deze financieringsaanbieding tot zich nemen. Op basis hiervan bepalen zij of ze willen investeren en hoeveel.

BEKIJK ALLE PROJECTEN

 

Achtergrondinformatie investeren in circulaire economie

Nederland staat nog aan het begin van een volledige circulaire economie. Ongeveer 6% van de bedrijven onderneemt circulair op dit moment. We moeten nog behoorlijk wat doen om de doelen in 2050 te realiseren. Bedrijven moeten op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen. Complicerende factor is dat vaak samenwerking binnen de keten nodig is om de transitie naar circulair te maken. Veel nieuwe circulaire businessmodellen gaan uit van bruikleen waarbij producten weer terugkomen. Door rethink, reduce, reuse, repair, refurbish, remanufactoring, repurpose, recycling en recovering kunnen producten opnieuw gebruikt worden. Er ontstaat dus een gesloten cirkel. Dit soort businessmodellen vragen vaak om meer voorfinanciering. Om deze transitie te maken zoeken bedrijven financiering. Op DuurzaamInveren.nl vinden investeerders ook circulaire bedrijven en projecten.

Investeren in circulaire economie via DuurzaamInvesteren.nl

Bij DuurzaamInvesteren.nl staat de eigen keuze centraal. Ondernemers kiezen zelf welke aanbiedingen zij willen doen, en Duurzaam Investeerders maken een eigen afweging. Ook bij het investeren in circulaire economie. Investeren op DuurzaamInvesteren.nl gaat in vier stappen:

  • Bekijk de aanbieding en neem het prospectus en/of het informatiememorandum door, beoordeel de risico's en maak een eigen afweging; Duurzaam Investeerders en nieuwsbrief abonnees ontvangen 48 uur van tevoren deze informatie per mail;
  • Bepaal zelf welk bedrag u wilt investeren. Nog geen account? Registreren kan via [deze link];
  • Accepteer de voorwaarden en doorloop de passendheidstoets;
  • Kies de betaalmogelijkheid en rond de betaling af.

De passendheidstoets helpt met het bepalen of een investeringsaanbod geschikt is. Lees hier meer informatie over de passendheidstoets en investeren via DuurzaamInvesteren.nl.

Bekijk de circulaire economie projecten

Op DuurzaamInvesteren.nl staan diverse aanbiedingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Dit zijn bijvoorbeeld aanbiedingen op het gebied van duurzame energie zoals wind- en zonne-energie, maar ook duurzame landbouw, plantaardige voeding en circulaire economie. Bekijk hier het gehele overzicht. Als u op de hoogte wil blijven van toekomstige aanbiedingen kunt u zich registreren op ons platform en ontvangt u onze aankondigingsmail.

REGISTREER OP DUURZAAMINVESTEREN.NL

DuurzaamInvesteren

Wij zijn ook te vinden op:  

DuurzaamInvesteren.nl
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam
088-4321543

DuurzaamInvesteren.nl (Crowdinvesting B.V.) heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.